Απίστευτες σκηνές στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου: Διεκδίκησε το σπίτι του αδερφού του που βγήκε στο «σφυρί»

Θεσσαλονίκη: Αθώος ο 21χρονος που κατηγορήθηκε για αρπαγή 15χρονης

Αθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 21χρονος που είχε κατηγορηθεί για αρπαγή ενός 15χρονου κοριτσιού, με την έννοια της υποστήριξης διαφυγής της.

Ο νεαρός που ζει με την οικογένειά του στην περιοχή του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη,  οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και κατηγορήθηκε για αρπαγή ενός 15χρονου κοριτσιού.
Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν καθώς η ανήλικη είχε φύγει από το σπίτι της και ζούσε μαζί του τις τελευταίες ημέρες σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Η μητέρα της 15χρονης δήλωσε την εξαφάνιση το βράδυ της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του Λαγκαδά και το απόγευμα της επόμενης ημέρας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο νεαρός.

Η κοπέλα φέρεται να έφυγε την περασμένη Πέμπτη από το σπίτι της γιαγιάς της όπου φιλοξενούνταν, σε χωριό έξω από τον Λαγκαδά και να πήγε με την συναίνεσή της να μείνει στο δωμάτιο ξενοδοχείου μαζί με τον 21χρονο φίλο της.

Όπως κατέθεσε ο νεαρός ενώπιον του δικαστηρίου, με την 15χρονη είναι φίλοι, ενώ στο παρελθόν διατηρούσαν σχέση για δύο μήνες, η οποία όμως σταμάτησε λόγω διαφοράς ηλικίας και δεν υπήρξε ποτέ κάτι ερωτικό μεταξύ τους.

“Την ημέρα που έφυγε από το σπίτι της ήρθε με ταξί στο κατάστημα που εργάζομαι και μου είπε ότι έχει προβλήματα με την οικογένειά της και πως δεν θέλει να είναι εκεί. Μου πρότεινε να κλείσουμε ξενοδοχείο και εγώ δέχθηκα με τον όρο ότι δεν θα είναι για πολλές ημέρες. Το δωμάτιο το έκλεισα στο όνομά μου και της είπα ότι θα πρέπει να ενημερώσει την οικογένειά της για να μην ανησυχεί”, ανέφερε ο 21χρονος.

Όπως είπε στη συνέχεια, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, έμειναν για τέσσερις ημέρες και ο ίδιος συμβούλευσε αρκετές φορές την 15χρονη να επικοινωνήσει με την μητέρα της. “Μάλιστα, είχαμε μαλώσει για αυτό, καθώς δεν ήθελε να μιλήσει με την οικογένειά της. Μου είπε ότι αν αναφέρω κάτι στους δικούς της, θα φύγει από εμένα και δεν ήξερα που θα πάει. Φοβήθηκα. Γνώριζα ότι είναι αδίκημα αυτό που έκανα αλλά ήθελα να προστατεύσω την ίδια και να μην φύγει από εμένα γιατί δεν ήξερα που θα πάει”, σημείωσε.

Ο 21χρονος ανέφερε, επίσης, ότι όταν η μητέρα της ανήλικης ήρθε σε επαφή μαζί του και τον ρώτησε αν γνωρίζει που είναι η κόρη της, εκείνος αρνήθηκε ότι ήξερε. ” Όσο ήμασταν στο ξενοδοχείο την πρόσεχα, της πήγαινα φαγητό και νερό, ενώ έλειπα για μερικές ώρες ώστε να πάω στην εργασία μου και επέστρεφα σε εκείνη”, είπε νεαρός, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που γίνονταν ξανά κάτι αντίστοιχο θα αντιδρούσε με διαφορετικό τρόπο και θα έλεγε στην ανήλικη να επιστρέψει στο σπίτι της.

Η μητέρα της ανήλικης κατέθεσε ότι γνώριζε τον 21χρονο, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με την κόρη της. “Εκείνη την ημέρα η κόρη μου πήγε αρχικά στην γιαγιά της. Ήθελε να ξεσπάσει, να τα πει, να αισθανθεί διαφορετικά. Είναι μπερδεμένη και στην εφηβεία, 15 ετών”, ανέφερε η μητέρα της, σημειώνοντας πως ο νεαρός ήθελε να βοηθήσει την 15χρονη και ζήτησε να αποσυρθούν οι κατηγορίες εις βάρος του. “Είναι πραγματικά ένα πολύ καλό παιδί ο κατηγορούμενος, από πολύ καλή οικογένεια. Πιστεύω ότι της έλεγε να με πάρει τηλέφωνο, αλλά η κόρη μου είναι στην εφηβεία και αντιδραστική, οπότε δεν το έκανε”, πρόσθεσε.

Ο αστυνομικός που συνέλαβε τον 21χρονο κατέθεσε ότι ο νεαρός παραδέχθηκε αμέσως ότι είχε μισθώσει δωμάτιο ξενοδοχείου και ότι ζούσε εκεί μαζί με την ανήλικη κοπέλα, γνωρίζοντας πως είχε φύγει από το σπίτι της. Τελικά ο νεαρός συνελήφθη στο κατάστημα που εργάζεται και η 15χρονη εντοπίστηκε σε σπίτι φίλης της.

Θεσσαλονίκη: 21χρονος κατηγορείται για αρπαγή 15χρονης