Θεσσαλονίκη: Αύξηση των εισαγωγών Covid-19 στις εφημερίες των νοσοκομείων (BINTEO)

Σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία αλλά πλέον και στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, όπου το επιδημιολογικό φορτίο καταγράφεται αυξημένο, στραμμένη είναι η προσοχή πολιτείας και ειδικών, ενώ η άνοδος των κρουσμάτων συντηρεί την πίεση στο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Ημαθία – Δεν θα γίνουν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, ο αριθμός των θανάτων έδειξε αύξηση 8% αν και την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δει 9% μείωση. Η πίεση στο σύστημα υγείας εμφανίζεται σχετικά αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα με τάσεις επιδείνωσης.

Το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί κατά 28% τις τελευταίες 2 εβδομάδες, σε όλη τη χώρα ενώ η πληρότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη Βόρεια Ελλάδα ξεπερνά το 90%.

Καθρέφτης των αυξημένων κρουσμάτων που καταγράφει η Θεσσαλονίκη, είναι οι καθημερινές εφημερίες των νοσοκομείων. Σήμερα 22/10/21, στην εφημερία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, έγιναν 25 εισαγωγές.

Η καταγραφή διαφορετικής πορείας της πανδημίας σε ορισμένες περιοχές, συναρτάται και από τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που παρουσιάζουν. Ανησυχία προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα στη Μαγνησία, ενώ σε στενή επιδημιολογική επιτήρηση είναι Πελοπόννησος και Δυτική Ελλάδα.

Εάν οι τιμές εισαγωγών καθημερινών είναι πάνω από 300 – 350 την ημέρα, αυτό θα είναι καμπανάκι για αύξηση των εισαγωγών και στις ΜΕΘ.

Ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε αύξηση 17%, ενώ καθημερινά περισσότερα από 200 άτομα με κορονοϊό εισάγονται στα νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως