{ Εκδηλώσεις }

Thessaloniki Cinedance International #2 στο Vitruvian Thing

Ένα διεθνές φεστιβάλ έργων χορού επί οθόνης


Κατηγορίες: Φεστιβάλ

Thessaloniki Cinedance International #2 στο Vitruvian Thing

Χώρος: Vitruvian Thing
Διεύθυνση: Πτολεμαίων 29Α, 4ος ορ., εντός στοάς, 54630
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Vitruvian Thing
Τιμή: από 0.00

Πότε: 28/09/2019 - 29/09/2019
Ημέρες & Ώρες
Σάββατο: 20:00
Κυριακή: 20:00

Thessaloniki Cinedance International #2. Ένα διεθνές φεστιβάλ έργων χορού επί οθόνης στο Vitruvian Thing.

Το Thessaloniki Cinedance International, γνωστό και ως TCI, είναι ανεξάρτητο φεστιβάλ που σκοπεύει στο να προβάλει έργα σύγχρονου χορού επί οθόνης από όλον τον κόσμο. Στη δεύτερη χρονιά του, φέρνει 37 + 5 ταινίες από 20 χώρες!

Με ατέλειωτους συνδυασμούς ευφάνταστης χορογραφίας, εντυπωσιακής οπτικής σύνθεσης, ερμηνευτικής αρτιότητας, αφηγηματικής ανάπτυξης, δόμησης κόσμων, και μουσικότητας, το TCI εξερευνά διαφορετικές προσεγγίσεις στο χορό επί οθόνης.

Οι ταινίες που επιλέχθηκαν συμπεριλαμβάνουν έργα καταξιωμένων αλλά και νέων δημιουργών, με διεθνή βραβεία και συμμετοχές στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Δημιουργοί, σκηνοθέτες, χορογράφοι και ερμηνευτές όπως οι Adrien Ouaki, Marta Renzi, Nobutaka Shimoda, Sophia Castro, Mitchell Rose, Daria Lippi, Thomas Freundlich, αλλά και οι δικοί μας Ιωάννα Τσινιβίδη, Λύδια Τουλιάτου, και πολλοί άλλοι, θα εντυπωσιάσουν στο ετήσιο ραντεβού χορού και κινηματογράφου στο Vitruvian Thing!

Επιπλέον, το TCI ξεκινά δυο φεστιβαλικές συνεργασίες: Το φεστιβάλ Athens Video Dance Project θα προβάλλει 3 ταινίες χορού από την επιλογή του 2019, ενώ το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης, γνωστό και ως TISFF, θα συνεισφέρει δυο έργα από την ταινιοθήκη του, συμπεριλαμβανομένης και της βραβευμένης με Χρυσό Φοίνικα και υποψήφιας για Όσκαρ Timecode.
 

Καθώς η ψηφιακή τεχνολογία έκανε τα μέσα κινηματογράφησης πιο προσβάσιμα στους ανεξάρτητους δημιουργούς, το genre της ταινίας χορού έγινε εξαιρετικά δημοφιλές και ποικιλόμορφο. Συνεχώς αναπτύσσονται νέοι τρόποι αποτύπωσης και επεξεργασίας της κίνησης με ολοένα και πιο ευφάνταστες προσεγγίσεις, μέσω της συνεργασίας όχι μόνο κινηματογραφιστών, χορογράφων, και χορευτών, αλλά και visual artists και animators, συνθετών και συγγραφέων. Το TCI φιλοδοξεί να παρουσιάζει κάθε χρόνο καινοτόμες ιδέες πάνω στους τρόπους που το διαρκώς εξελισσόμενο κινηματογραφικό μέσο μπορεί να χρησιμοποιήσει το χορό, ή, αντίστοιχα, πάνω στην χρήση της απόκτησης εικόνας από τους χορογράφους και performers, προς μια επέκταση της γλώσσας αυτού του καλλιτεχνικού crossover.

TCI - Thessaloniki Cinedance International #2
Ένα διεθνές φεστιβάλ έργων χορού επί οθόνης
στο Vitruvian Thing, Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς
28 και 29 Σεπτεμβρίου, 20:00
Είσοδος με απροσδιόριστο εισιτήριο, μόνο με κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.
Κρατήσεις ηλεκτρονικά στο:https://vitruvianthing.com/tci2
ή τηλεφωνικά στο 6943642039 [11:00 - 14:00]

Ολόκληρη η επιλογή και το αναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμα στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ: die-wolke.org/tci

Update: το Σάββατο είναι SOLD OUT! Θέσεις τελευταίας στιγμής διαυτίθενται άμεσα στο vitruvianthing.com. Ενδέχεται να υπάρξουν επιπλέον θέσεις για τα βραδυνά sessions: καλείτε στο 6943642039 για πληροφορίες διαθεσιμότητας. Λίγες θέσεις για την Κυριακή ακόμα διαθέσιμες!

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ