Thessaloniki Cinedance International (TCI) #3 στο Vitruvian Thing αλλά και online

Thessaloniki Cinedance International (TCI) #3 στο Vitruvian Thing αλλά και online

Ένα διεθνές φεστιβάλ έργων χορού επί οθόνης

Το Thessaloniki Cinedance International, γνωστό και ως TCI, είναι ανεξάρτητο φεστιβάλ που σκοπεύει στο να προβάλει έργα σύγχρονου χορού επί οθόνης από όλον τον κόσμο. Στην τρίτη χρονιά του, φέρνει 36 + 2 ταινίες από 18 χώρες!

Με ατέλειωτους συνδυασμούς ευφάνταστης χορογραφίας, εντυπωσιακής οπτικής σύνθεσης, ερμηνευτικής αρτιότητας, αφηγηματικής ανάπτυξης, δόμησης κόσμων, και μουσικότητας, το TCI εξερευνά διαφορετικές προσεγγίσεις στο 3ο ετήσιο ραντεβού του χορού και του κινηματογράφου.

Οι ταινίες που επιλέχθηκαν συμπεριλαμβάνουν έργα καταξιωμένων αλλά και νέων δημιουργών, με διεθνή βραβεία και συμμετοχές στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Δημιουργοί, σκηνοθέτες, χορογράφοι και ερμηνευτές όπως οι Iwona Pasińska και το Πολωνικό χοροθέατρο, η Marta Renzi, οι Jessica Wright και Morgann Runacre-Temple με το Μπαλέτο της Σκωτίας, οι Kailee McMurran, Jennifer Paterson, Klaas Diersmann, Mariana Palacios, Shaun Clarke, Kati Kallio, Clotilde Rullaud, Annemijn Rijk, Austin Forbord, και πολλοί άλλοι, θα εντυπωσιάσουν τόσο στην οθόνη του Vitruvian Thing, αλλά και, για πρώτη φορά φέτος, online!
Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει με τεχνολογία on demand ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ, με το εισιτήριο να δίνει πρόσβαση μιας εβδομάδας σε όλη την επιλογή για θέαση σε οποιονδήποτε χρόνο και χώρο. Επίσης, η συνεργασία του TCI με το φεστιβάλ Athens Video Dance Project συνεχίζεται με την προβολή 2 ταινιών από την επιλογή του 2019.

Ολόκληρη η επιλογή είναι διαθέσιμη στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ:die-wolke.org/tci

Thessaloniki Cinedance International
Καθώς η ψηφιακή τεχνολογία έκανε τα μέσα κινηματογράφησης πιο προσβάσιμα στους ανεξάρτητους δημιουργούς, το genre της ταινίας χορού έγινε εξαιρετικά δημοφιλές και ποικιλόμορφο. Συνεχώς αναπτύσσονται νέοι τρόποι αποτύπωσης και επεξεργασίας της κίνησης με ολοένα και πιο ευφάνταστες προσεγγίσεις, μέσω της συνεργασίας όχι μόνο κινηματογραφιστών, χορογράφων, και χορευτών, αλλά και visual artists και animators, συνθετών και συγγραφέων. Το TCI φιλοδοξεί να παρουσιάζει κάθε χρόνο καινοτόμες ιδέες πάνω στους τρόπους που το διαρκώς εξελισσόμενο κινηματογραφικό μέσο μπορεί να χρησιμοποιήσει το χορό, ή, αντίστοιχα, πάνω στην χρήση της απόκτησης εικόνας από τους χορογράφους και performers, προς μια επέκταση της γλώσσας αυτού του καλλιτεχνικού crossover.

TCI Thessaloniki Cinedance International #3
Ένα διεθνές φεστιβάλ έργων χορού επί οθόνης
25 ως 27 Σεπτεμβρίου, 21:00
στο Vitruvian Thing
, Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς
Είσοδος με απροσδιόριστο εισιτήριο, 
μόνο με κράτηση λόγω εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού θέσεων.
Κρατήσεις: https://vitruvianthing.com/tci3
ή τηλεφωνικά στο 6943642039 [11:00 – 14:00]

TCI #3 ONLINE:
26 Σεπτεμβρίου ως 4 Οκτωβρίου

https://vimeo.com/ondemand/tci3
Ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλο το πρόγραμμα On Demand: ?10

Facebook events:
https://www.facebook.com/events/417947395834033 (online)
https://www.facebook.com/events/701083087158040 (real)

Μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού:
Το Vitruvian Thing, μετά από επτά μήνες, ξαναανοίγει τις πόρτες του, σε πολύ περιορισμένο όμως κοινό. Τηρώντας τους κανονισμούς ασφαλείας και με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, θα δέχεται μόνο 20-25 άτομα (ανάλογα με τις οδηγίες των αρχών εκείνη την περίοδο), με μία μόνο προβολή ανά ημέρα. Στην αίθουσα θα πραγματοποιείται συστηματική απολύμανση σε καθημερινή βάση, ενώ θα υπάρχει αντισηπτικό χεριών στην υποδοχή. Η είσοδος του κοινού θα επιτρέπεται μόνο με μάσκα προσώπου.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως