Θεσσαλονίκη: Δικογραφία για τα στρώματα που βρέθηκαν πεταμένα στο Γαλλικό ποταμό

Δικογραφία σε βάρος του διοικητή νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε από την αστυνομία. Εξακριβώθηκε ότι μετά από εργασίες ανακαίνισης που έγιναν το Δεκέμβριο στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, μεγάλος αριθμός στερεών αποβλήτων, στρώματα, ερμάρια, εσωτερικά ξύλινων θυρών και οικοδομικά υλικά απορρίφθηκαν στο Δέλτα του Γαλλικού Ποταμού, προκαλώντας ρύπανση στον προστατευόμενο υδροβιότοπο.

Διαβάστε σχετικά

Εισαγγελική έρευνα για νοσοκομειακά μπάζα στον υδροβιότοπο του Γαλλικού ποταμού

Ο Δήμος Δέλτα επέστρεψε στο Ιπποκράτειο τα στρώματα που είχαν πεταχτεί στον Γαλλικό – ΒΙΝΤΕΟ

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για ρύπανση του προστατευόμενου υδροβιότοπου του Γαλλικού ποταμού, αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με την συνδρομή κλιμακίου του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Μ.Ε.Θ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προχώρησαν σε σχετική έρευνα από την οποία προέκυψε ότι είχε απορριφθεί μεγάλος αριθμός στερεών αποβλήτων όπως στρώματα, ερμάρια, εσωτερικά ξύλινων θυρών και οικοδομικά υλικά.

Από την μακροσκοπική εξέταση διαπιστώθηκε ότι τα αντικείμενα αυτά προέρχονται από νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, έπειτα από εργασίες ανακαίνισης που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο.
Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, ενώ τα στερεά απόβλητα απομακρύνθηκαν από το Δέλτα του Γαλλικού ποταμού.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως