Θεσσαλονίκη: Δράσεις για το προσφυγικό και μεταναστευτικό

Στη δημιουργία εθελοντικής ομάδας για δράσεις που αφορούν το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης και απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στους πολίτες.

Στόχος της εθελοντικής ομάδας, που θα συγκροτηθεί από το Τμήμα Υποστήριξης και Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, είναι μέσω της συνεργασίας με έμπειρους επαγγελματίες του πεδίου να αποκτήσει ο εθελοντής τη γνώση για το πολιτισμικό υπόβαθρο των ωφελούμενων των υπηρεσιών όπως και τις επαγγελματικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την υποστήριξη των εν λόγω πληθυσμιακών ομάδων.

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν καταρτίσει πρόγραμμα εκπαίδευσης με εναλλακτικές βιωματικές μεθόδους, όπως και πρόγραμμα παρακολούθησης της εξέλιξης της εθελοντικής ομάδας. Οι ώρες συμμετοχής των εθελοντών θα καθορίζονται με βάση τον διαθέσιμο χρόνο κάθε συμμετέχοντα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScw36ASQFZeZNJgiFTU5St-qeQR5cN0tm8VRvqh0qEQ–yhKw/viewform?usp=sf_link

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως