Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για κατοχή 500 αδασμολόγητων πακέτων τσιγάρων

Θεσσαλονίκη 26/10/2023: Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν καθώς είχαν στην κατοχή τους 500 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν τη σχετική ταινία Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων καπνικών προϊόντων, χθες το πρωί, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, σε συντονισμένη επιχείρηση που έλαβε χώρα σε υπαίθριο χώρο στην ευρύτερη περιοχή του Καλοχωρίου, οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν να παραλαμβάνουν, από υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών, κουτί που περιείχε 500 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν τη σχετική ταινία Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου. Κατασχέθηκαν τα αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα, δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων καπνικών προϊόντων 

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων καπνικών προϊόντων, πρωινές ώρες χθες (25-10-2023), αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, σε συντονισμένη επιχείρηση που έλαβε χώρα σε υπαίθριο χώρο στην ευρύτερη περιοχή του Καλοχωρίου, οι προαναφερόμενοι άντρες κατελήφθησαν να παραλαμβάνουν από υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών, κουτί που περιείχε (500) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν τη σχετική ταινία Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Κατασχέθηκαν τα αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα, δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Αστυνομικά νέα 26.10.2023                     Φωτογραφία αρχείου

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως