ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ BEYOND 4.0

Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια της έκθεσης «Beyond 4.0» στη ΔΕΘ

«Η πρόκληση των ψηφιακών τεχνολογιών για την Ελλάδα, για την ελληνική δημόσια διοίκηση, για το υπουργείο Εσωτερικών είναι εξαιρετικά κρίσιμη» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στα εγκαίνια της έκθεσης τεχνολογίας «Beyond 4.0», στη ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε την ανάγκη προσαρμογής του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης στα νέα δεδομένα που φέρνει η ψηφιακή μετάβαση στην κοινωνία και στην οικονομία.

«Χρειαζόμαστε να αξιοποιήσουμε κάθε τεχνολογική δυνατότητα, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την ωφέλεια από τη διαχείριση αυτού του ανθρώπινου δυναμικού και για αυτό και θέλουμε έξυπνα τεχνολογικά συστήματα που να μας δίνουν τις βέλτιστες λύσεις και για αυτό δουλεύουμε» ανέφερε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε : «’Αρα, η σχέση του υπουργείου Εσωτερικών με πάρα πολλά ζητήματα της τεχνολογίας είναι εξαιρετικά σημαντική».

Ο υπουργός επικαλέστηκε ένα κείμενο για το ανθρώπινο δυναμικό στο δημόσιο τομέα – το οποίο είχε παρουσιάσει και στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ – σύμφωνα με το οποίο «μέχρι την επόμενη δεκαετία το 80% των θέσεων εργασίας που υπάρχουν σήμερα, δε θα υπάρχουν και θα έχουν αντικατασταθεί από άλλες».

«Αυτό μας δείχνει την τεράστια πρόκληση, προκειμένου το ανθρώπινο δυναμικό και του δημόσιου τομέα να μπορέσει να προσαρμοστεί σε αυτό το καινούργιο περιβάλλον» υπογράμμισε ο κ. Βορίδης και συνέχισε : «Αν δεν προσαρμοστεί σε αυτό το καινούργιο περιβάλλον – το οποίο είναι μια πρόκληση για τις δημόσιες διοικήσεις σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο – στην πραγματικότητα εκείνο το οποίο θα γίνεται που θα γίνεται θα είναι να μεγαλώνει το χάσμα του ρυθμού εξέλιξης της ιδιωτικής οικονομίας, του ιδιωτικού τομέα, με το δημόσιο. Αυτό το χάσμα θα δημιουργήσει μια τεράστια πολιτική ένταση, μια τεράστια πολιτική κρίση, καθώς ο ιδιωτικός τομέας θα θέλει να προχωρήσει γρήγορα και θα αντιλαμβάνεται το ρυθμιστικό, κανονιστικό, χαρακτήρα του δημοσίου ως ένα βαρίδιο, ως μια δυσκολία».

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «μέσα από την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δημοσίου δημιουργείται προστιθέμενη αξία για τους πολίτες» και πρόσθεσε ότι «σε αυτό προφανώς πολύ χρήσιμη είναι η τοπική αυτοδιοίκηση», η οποία διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στις διαδικασίες. μέσω των υπηρεσιών, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο υπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στην «Beyond 4.0» και στη ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι η διάθεση για συνεργασία και η στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου σε αυτήν την προσπάθεια «είναι δεδομένη», λέγοντας:

«Ευχόμαστε η έκθεση αυτή να εξελιχθεί σε μια μεγάλη διεθνή έκθεση και να είναι η Θεσσαλονίκη ένας πραγματικός πυλώνας, ένα σημαντικό κέντρο της προσπάθειας που κάνει η χώρα μας για την καινοτομία και την ψηφιακή μετάβαση».

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως