Δράσεις στο πρ. στρατόπεδο Καρατάσιου

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για το Καρατάσιου και τα πρώην ανενεργά στρατόπεδα

Εκδήλωση με θέμα «Τα πρώην στρατόπεδα ως κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι – Το Συμμετοχικό εγχείρημα για το πάρκο Καρατάσιου» διοργανώνεται στο Δημοτικό Εντευκτήριο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023.

Το Εργαστήριο Μελέτης Συλλογικών Πρακτικών για το Χώρο και την Ανάπτυξη του ΑΠΘ, σε συνεργασία με συλλόγους και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο Πάρκο Καρατάσιου και με την υποστήριξη του Δήμου Παύλου Μελά, διοργανώνουν την παραπάνω δημόσια εκδήλωση για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση του Πάρκου Καρατάσιου και το μέλλον των ανενεργών πρώην στρατοπέδων ως δημόσιων χώρων.

Πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Τα μέλη του Εργαστηρίου θα πραγματοποιήσουν σύντομη ενημέρωση των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους σχετικά με τον χώρο του πρώην στρατοπέδου. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συνέλευση για τη συγκρότηση Πολεοδομικής Επιτροπής Γειτονιάς (του άρθρου 30 του Ν. 1337/83 και της Κ.Υ.Α. Γ.621/59/1984) για το Πάρκο Καρατάσιου. Η επιτροπή θα λειτουργεί ως γνωμοδοτικό όργανο για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση του Πάρκου Καρατάσιου ως δημόσιου χώρου, σύμφωνα με τις χρήσεις γης που έχουν κατοχυρωθεί από το ισχύον ΓΠΣ Πολίχνης (ΦΕΚ 444Δ/ 26-7-2021).

Πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Απώτερος σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να μονιμοποιηθεί και να θεσμοθετηθεί ο ισχυρός ρόλος της τοπικής κοινωνίας στην προστασία του κοινόχρηστου χαρακτήρα του χώρου και στα θέματα σχεδιασμού και διαχείρισής του.

Το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι, συλλογικότητες και ενεργοί πολίτες να συμμετέχουν στο παραπάνω εγχείρημα.

► Info

«ΤA ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠEΔA ΩΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΧΩΡΟΙ – ΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ»
Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023, ώρα 19:00
Στο Δημοτικό Εντευκτήριο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου
* Στις 18:30 θα προηγηθεί εθελοντικός καθαρισμός του Πάρκου Καρατάσιου.

Πρόσκληση


  • Το cityportal σας συνιστά πριν μεταβείτε σ έναν χώρο, να επικοινωνείτε μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρα και ώρα, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει ακύρωση, αλλαγή, ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη. Πρόγραμμα παραστάσεων, συναυλιών, εκδηλώσεων με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως