Φωτιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Εκτός ΜΕΘ οι δύο άντρες που νοσηλεύονταν λόγω της φωτιάς στο εγκαταλελειμμένο κτήριο

Αποσωληνώθηκαν οι δύο άνδρες που νοσηλεύονταν από την Παρασκευή στις ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου και διακομίσθηκαν μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο πίσω από τα επιμελητήρια ΒΕΘ και ΕΕΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι άνδρες, ηλικίας 27 και 55 ετών, εμφάνισαν καλύτερη κλινική εικόνα και κρίθηκε σκόπιμη η αποσωλήνωσή τους, το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο άνδρες νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου και στη ΜΕΘ της Πνευμονικής Κλινικής, αντίστοιχα, καθώς είχαν εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα καπνού και εμφάνιζαν έντονη δύσπνοια.

Μια ακόμη γυναίκα παραμένει σε νοσηλεία στο ίδιο νοσοκομείο, με καλή κλινική εικόνα και χωρίς να διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο η ζωή της, αναμένοντας να πάρει εξιτήριο.

Όλοι οι υπόλοιποι πολίτες, που διακομίστηκαν την Παρασκευή σε τρία νοσοκομεία της πόλης, έχουν ήδη αποχωρήσει από αυτά.

Εν τω μεταξύ, προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τα ακριβή αίτια της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Έχει ήδη γίνει αυτοψία και η συλλογή των στοιχείων από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, ώστε τις επόμενες μέρες να παραδοθεί το πόρισμα των ειδικών για την εκδήλωση της φωτιάς, από την οποία απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή της υπηρεσίας 44 άτομα.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο πήραν οι περισσότεροι που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως