Θεσσαλονίκη: Εμπόριο δύο ταχυτήτων δημιουργεί το click away (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΒΙΝΤΕΟ)

Πρεμιέρα για την αγορά της Θεσσαλονίκης  με click away και τα καταστήματα να σηκώνουν ρολά ελπίζοντας σε ευρύτερο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Η κίνηση στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης δεν θύμισε εποχές προ κορωνοϊού, με λίγους καταναλωτές να πηγαίνουν να παραλάβουν τα προϊόντα που έχουν παραγγείλει.

Σημειώνεται ότι η μέθοδος αυτή, ευνοεί τους τομείς που σχετίζονται με τις κατασκευές και τα ηλεκτρονικά είδη ενώ  ο τομέας ένδυσης και υπόδησης εξακολουθεί να δοκιμάζεται.  Αυξητικά είναι τα μεγέθη πωλήσεων για τα e-shop με αγαθά για τον εξοπλισμό του σπιτιού κλπ, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στα μαγαζιά που πωλούν ρούχα και παπούτσια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα εμπόριο δύο ταχυτήτων. Επιλέχθηκε ωστόσο, ο τρόπος αυτός λειτουργίας για τη Θεσσαλονίκη, λόγω της επιβεβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας στην πόλη.

Οι καταστηματάρχες, ελπίζουν το μέτρο να είναι προσωρινό και προσβλέπουν σε κανονικά ανοιχτή αγορά τουλάχιστον την εβδομάδα πριν από το Πάσχα. Το πλήγμα στα εισοδήματά τους λόγω της πανδημίας του covid είναι ανυπολόγιστο. Με ένα ολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου ελπίζουν ότι θα ενισχυθεί ο τζίρος των καταστημάτων και θα τονωθεί η κίνηση, με τις Πασχαλινές αγορές να αποτελούν μια τονωτική ένεση προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην κάμερα του cityportal μίλησε ο κ. Χρήστος Κανελλόπουλος, ιδιοκτήτης επιχείρησης ενδυμάτων, ο οποίος υποστήριξε ότι η κίνηση για πρώτη μέρα φαίνεται ικανοποιητική. Ωστόσο, όπως τόνισε,  η αγορά με  click away δεν εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις που πωλούν ενδύματα. Σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα όταν επιτραπεί το clicκ inside, πρόσθεσε.

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κανελλόπουλου

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τη λειτουργία της αγοράς της Θεσσαλονίκης με click away, προκάλεσε σάλο αντιδράσεων του εμπορικού κόσμου της πόλης. Τώρα, οι καταστηματάρχες και οι αρμόδιοι σύλλογοι και φορείς,  έχουν την ελπίδα,  η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να δώσει την Παρασκευή 16 Απριλίου, το «πράσινο φως» για μεγαλύτερο άνοιγμα, με φυσική παρουσία των καταναλωτών εντός των καταστημάτων και επιστροφή στην κανονικότητα στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό.

Κείμενο: Χαρά Αγριδιώτη

Κάμερα Ρεπορτάζ: Σοφία Γεωργαλή

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως