Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου - Κανονικά τα μαθήματα

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί 30/9 έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου στη δυτική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 100 μαθητές μπαινοέβγαιναν από το σχολικό συγκρότημα, ενώ άναψαν πυρσούς και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων αποκλείοντας το δρόμο και δημιουργώντας φραγμό μπροστά από το σχολείο.

Κάποια από τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ΕΠΑΛ -αρκετοί απ’ αυτούς με τα πρόσωπα καλυμμένα- μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων εκτόξευσαν αντικείμενα. Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει εκτονωθεί.

Εν τω μεταξύ κανονικά έγιναν σήμερα τα μαθήματα στο 1ο – 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, ενώ η περιοχή έχει μετατραπεί σε “φρούριο” με τους αστυνομικούς να έχουν περικυκλώσει τις εγκαταστάσεις, προκειμένου να αποφευχθεί νέος γύρος επεισοδίων.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για το θέμα, ενώ συνολικά οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 57 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 11 έγιναν συλλήψεις. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι και κινούνται στον ακροδεξιό χώρο. Μαθητές και γονείς καταδικάζουν τα επεισόδια και ξεκαθαρίζουν ότι έγιναν από μία μικρή μειοψηφία ατόμων και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στιγματίσουν το σχολείο, ούτε χαρακτηρίζουν τους 1300 μαθητές που φοιτούν στο ΕΠΑΛ.

Φωτό αρχείου (29.9)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως