Θεσσαλονίκη: Επιστολή Ζέρβα στην ΕΤΑΔ για την «ομορφιά» στη Νέα Παραλία

Την αγανάκτησή του για την εγκατάσταση της τεράστιας τέντας που στήθηκε στον Κήπο των Εποχών, στη Νέα Παραλία και κάτω από την οποία πρόκειται να δημιουργηθεί λούνα παρκ, εκφράζει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ), Στέφανο Βλαστό τονίζει πως η υπερμεγέθης κατασκευή «δεν συνάδει ούτε κατ’ ελάχιστο με τη φυσιογνωμία και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του χώρου. Η έκπληξή μας ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όταν μετά από επισταμένη έρευνά μας προέκυψε ότι η εν λόγω κατασκευή τοποθετήθηκε σε αυτόν τον χώρο πρασίνου έπειτα από απευθείας μίσθωση από μέρους της ΕΤΑΔ και ότι προορίζεται για τη λειτουργία ευκαιριακής επιχειρηματικής- εμπορικής δραστηριότητας».

Υπογραμμίζει, δε, πως η Νέα Παραλία «δεν συνιστά πεδίο ανάπτυξης ανάλογων ευκαιριακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αλλά είναι ένα σημείο αναφοράς -και μάλιστα υπερτοπικής σημασίας- για την πόλη».

Συμπληρώνει ακόμη ο κ. Ζέρβας πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα πράξει ό,τι «είναι δυνατόν στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας, ώστε να αποτραπεί η παραμονή της κατασκευής και να μην επιτραπεί η ανάπτυξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον συγκεκριμένο χώρο πρασίνου, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι που καθορίζουν λειτουργίες και υπηρεσίες σε έναν χώρο ανάλογης προβολής και σπουδαιότητας» και καλεί την ΕΤΑΔ να «αναθεωρήσει τη στάση της».

Διαβάστε επίσης

Φίλοι της Νέας Παραλίας: Ζητούν εισαγγελική παρέμβαση για την τέντα στον Κήπο των Εποχών

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως