Θεσσαλονίκη: Επίθεση αντιεξουσιαστών με μπογιές στο γραφείο του διοικητή του ΑΧΕΠΑ (ΦΩΤΟ)

Παρέμβαση στα γραφεία τριών μελών της Διοίκησης του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών, με αφορμή τη δίωξη του γιατρού Θανάση Σιούλη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών,  «τον Νοέμβριο του 2020, ο ιατρός του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης, τολμάει να πει δημόσια ότι η εφημερία της ημέρας εκείνης ξεκινά χωρίς ούτε ένα κενό κρεβάτι σε ΜΕΘ. Ο Θ. Σιούλης είναι Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και μέλος του προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης. 4 μήνες αργότερα, στις αρχές Μάρτη, ο Θ. Σιούλης καλείται να απολογηθεί ενώπιον εισαγγελέα, επειδή είπε την αλήθεια. Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν είναι οι εξής: διασπορά ψευδών ειδήσεων και απειλή διάπραξης εγκλημάτων (!) μέσω δηλώσεων σε ΜΜΕ».

Ακολουθεί η ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου

Την Τετάρτη 15/4/2021 πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις στα γραφεία τριών μελών της Διοίκησης του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ:– Στο γραφείο κοινού Διοικητή των διασυνδεόμενων ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και ΝΕΠΘ, Παναγιώτη Παντελιάδη, στην οδό Κερασούντος 2, στην Καλαμαριά,– Στο γραφείο του μέλους του Δ.Σ. του νοσοκομείου, Δανιήλ Παραμυθιώτη, στην οδό Εγνατίας 68, – Στο γραφείο του μέλους του Δ.Σ. του νοσοκομείου, Αθανάσιου Πουλόπουλου, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 17Κολλώντας αφίσες, πετώντας τρικάκια και βάφοντας με σπρέι τις επιγραφές των γραφείων τους στις εισόδους των αντίστοιχων πολυκατοικιών

Τον Νοέμβριο του 2020, ο ιατρός του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης, τολμάει να πει δημόσια ότι η εφημερία της ημέρας εκείνης ξεκινά χωρίς ούτε ένα κενό κρεβάτι σε ΜΕΘ. Ο Θ. Σιούλης είναι Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και μέλος του προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

4 μήνες αργότερα, στις αρχές Μάρτη, ο Θ. Σιούλης καλείται να απολογηθεί ενώπιον εισαγγελέα, επειδή είπε την αλήθεια. Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν είναι οι εξής: διασπορά ψευδών ειδήσεων και απειλή διάπραξης εγκλημάτων (!) μέσω δηλώσεων σε ΜΜΕ.

Η δίωξη του ιατρού έγινε μετά από αίτημα της Διοίκησης του νοσοκομείου που αποτελεί μακρύ χέρι της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. μετά από ένα χρόνο πανδημίας. Μετά την κατακραυγή, η Διοίκηση αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στη δίωξη, παρότι μέσα στη δικογραφία περιλαμβάνεται αντίγραφο του mail του Διοικητή Παναγιώτη Παντελιάδη προς το Α.Τ. Λευκού Πύργου, με ημερομηνία 10/11/20, με το οποίο ζητά «την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα»!

Αρχικά η Διοίκηση αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στη δίωξη του συνδικαλιστή ιατρού και στη συνέχεια, δια στόματος του προέδρου της, είπε το ακατάληπτο: «Ζητήσαμε την παρέμβαση του εισαγγελέα, για να ελεγχθεί η εγκυρότητα των δημοσιευμάτων», γιατί μάλλον ο Διοικητής ενός Νοσοκομείου αναμένει από τον εισαγγελέα να μάθει, αν υπάρχουν ή όχι κενές κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο του!

Τα συνδικαλιστικά όργανα των ιατρών στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Θ. Σιούλη, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τα λεγόμενα του: «Όσα είπε ο συνάδελφος Α. Σιούλης ήταν αλήθεια και απόλυτα τεκμηριωμένα. Επιπλέον, ανέδειξε τις ευθύνες της Πολιτείας, καθώς βρισκόμαστε οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, με κανένα ουσιαστικό μέτρο να μην έχει ληφθεί, για να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και ενώ όλοι περιμέναμε το 2ο κύμα της πανδημίας.» Στην συγκέντρωση που έγινε στις 24/03/2021 στο προαύλιο του ΑΧΕΠΑ δεκάδες ήταν οι γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου που δήλωσαν με τη συμμετοχή τους τη συμπαράσταση τους στον διωκόμενο συνδικαλιστή γιατρό.

Η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ δεν ντράπηκε να αναλάβει με χαρά τον ρόλο του ρουφιάνου της κυβέρνησης, δεν ντράπηκε να σταθεί απέναντι σε όλους εκείνους τους γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, καθαριστές, μάγειρες, σε όλους εκείνους που εδώ και μήνες δίνουν πραγματικά τη μάχη με την πανδημία, χωρίς στιγμή να σταματούν να ζητούν ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, για όλους και όλες εμάς. Και δεν το έκανε μόνο με το αδιανόητα απεχθές αίτημα της προς τον εισαγγελέα, μέσω mail από τον Πρόεδρο της, για δίωξη του συνδικαλιστή, γιατί «φοβίζει το κοινωνικό σύνολο»(!). Το έκανε και εκδίδοντας ανακοίνωση από κοινού με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Συμεών Μεταλλίδη, υπεύθυνο διαχείρισης των περιστατικών Covid-19, καθώς και με την Ελένη Γκέκα, υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ, με την οποία «διαψεύδουν ρητά τις δηλώσεις του Πρόεδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, κ. Σιούλη, περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, γεγονός που όπως αναφέρει οδηγεί σε επιλογές ασθενών!». Αμέλησαν, όμως, να πουν ότι την ίδια κιόλας μέρα με τις δηλώσεις του συνδικαλιστή η ίδια διοίκηση που «διέψευσε» υποτίθεται «τα ψεύδη» του Θ. Σιούλη είχε φροντίσει να μετονομάσει κλινικές όπως η καρδιοχειρουργική σε κλινική υποδοχής περιστατικών Covid, καταφέρνοντας έτσι να φτάσει να έχει εφτά κλίνες κενές. Κλίνες που φυσικά δεν υπήρχαν το ίδιο πρωί, αλλά τους έδιναν το δικαίωμα να εκδώσουν ανακοίνωση μέσω της οποίας ισχυρίζονταν ότι ο γιατρός έλεγε ψέματα, καθώς υπάρχουν 7 κενές κλίνες! Δε θα μας κάνει εντύπωση, αν δούμε και τα ονόματα των εν λόγω δύο γιατρών που δέχθηκαν να συνυπογράψουν αυτήν την κατάπτυστη ανακοίνωση σε κάποιο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, όπως είδαμε αντίστοιχα κάποια από τα ονόματα των μελών της Διοίκησης του ΑΧΕΠΑ!

Η δίωξη του Θ. Σιούλη δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Παρόμοιες διώξεις έχουν δεχθεί και άλλοι γιατροί που τόλμησαν να αποκαλύψουν την αλήθεια για τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία, τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε ΜΕΘ, σε μέσα προστασίας. Όπως αναφέρει και στην ανακοίνωση της η ΕΝΙΘ, η δίωξη του Θ. Σιούλη έρχεται «μετά τις κλήσεις σε απολογία της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ και του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, της Προέδρου της ΕΝΙΘ, την μεθοδευμένη απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Αγ. Σάββας” και μια σειρά σοβαρών διώξεων αγωνιζόμενων υγειονομικών».

Στον αγώνα που δίνουν για όλους εμάς, οι υγειονομικοί δεν είναι μόνοι τους.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΣΙΟΥΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ – ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως