Θεσσαλονίκη: Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά πρόσφυγες

Με έμπνευση τον μύθο του Προμηθέα, παιδιά πρόσφυγες συμμετείχαν σε εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος που διοργάνωσε το Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

«Όπως ο Προμηθέας έκανε δώρο στους ανθρώπους τη φωτιά, έτσι κι εμείς διδασκόμαστε την κοινωνική προσφορά. Άλλωστε η δραματική έκφραση συνδέει τα παιδιά με βαθιές έννοιες μέσω της βιωματικής κατανόησης της γλώσσας» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη Εθελοντισμού και Πρακτικής Άσκησης της ΑΡΣΙΣ Φαίη Πανουσοπούλου. «Μέσα από το θέατρο», συνεχίζει, «τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν μερικές από τις βασικές αξίες του εθελοντισμού, όπως ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη, η αμοιβαιότητα και ο σεβασμός στον άνθρωπο, τα δικαιώματά του και τη φύση».

Το εργαστήριο εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά θα πραγματοποιήθηκε στις 27/3, από τις 5 μέχρι τις 6.30 το απόγευμα, στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης της ΑΡΣΙΣ (Σπάρτης 9, περιοχή Φαλήρου).

Το πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη στήριξη της UNICEF και υλοποιείται από την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Το πρόγραμμα αφορά τη διευκόλυνση της ένταξης παιδιών προσφύγων στην τυπική εκπαίδευση, μέσω της παροχής υπηρεσιών μη τυπικής εκπαίδευσης και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, στα Κέντρα Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κω (KEDU), Σάμο (ΑΛΚΗ ΖΕΗ) στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, καθώς και στις Κινητές Μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λέρο και Κρήτη.

Φωτογραφία από το depositphotos.com


Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως