ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενος στην καθαριότητα βρήκε και επέστρεψε πορτοφόλι

Σε μια κίνηση τιμιότητας, παράδειγμα προς μίμηση,  προέβη εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο υπάλληλος του Δήμου βρήκε και επέστρεψε πορτοφόλι το οποίο είχε ποσό 150 ευρώ, ταυτότητα, κάρτες τραπεζών και διάφορα έγγραφα.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την ανάρτηση στο facebook της ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε την Τρίτη 10.1.23, το πρωί. Το πορτοφόλι βρέθηκε από εργαζόμενο ο οποίος δουλεύει στο εργοτάξιο Ευαγγελίστριας. Ο εργαζόμενος ενημέρωσε αμέσως για το πορτοφόλι που βρήκε και το παρέδωσε στον επόπτη του. Το πορτοφόλι επιστράφηκε στην κάτοχό του, η οποία ενημέρωσε, μάλιστα, πως τα 150 ευρώ ήταν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει τα παιδιά της λέγοντας τα κάλαντα κατά τις γιορτές.

Ακολουθεί η ανάρτηση της ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης:

Το πρωί της Τρίτης 10 Γενάρη, ο συνάδελφος εργάτης καθαριότητας Γ.Γ. (εργάζεται στο εργοτάξιο Ευαγγελίστριας) βρήκε ένα πορτοφόλι που περιείχε 150 ευρώ, ταυτότητα, κάρτες τραπεζών και διάφορα έγγραφα. Αμέσως ενημέρωσε και παρέδωσε το πορτοφόλι στον επόπτη του. Με ενέργειες του συναδέλφου επόπτη, το πορτοφόλι παραδόθηκε στην κάτοχο του το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Η πράξη των συναδέλφων αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία γιατί, όπως είπε η κυρία που της παραδόθηκε το πορτοφόλι, τα 150 ευρώ ήταν των παιδιών της και ήταν χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από τα κάλαντα των γιορτών.


Θεσσαλονίκη 11 Ιανουαρίου 2023