Θεσσαλονίκη αεροφωτογραφία

Θεσσαλονίκη «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2024»

Την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης από την ACES ως «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2024», ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

«Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για την πόλη μας και τους ανθρώπους του αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα, αφού είμαστε η πρώτη ελληνική πόλη στο δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων Αθλητισμού. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται δυναμικά σε όλους τους χάρτες», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. O δήμος Θεσσαλονίκης διεκδίκησε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού, έχοντας καταθέσει έναν πλήρη φάκελο.

Η έγκριση της υποψηφιότητας και η απόφαση η Θεσσαλονίκη να λάβει τον τίτλο αυτό γνωστοποιήθηκε σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα με επιστολή που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της ACES Europe Gian Francesco Lupattelli.«Η πόλη σας είναι ένα καλό παράδειγμα αθλητισμού για όλους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, στην οποία επίσης υπογραμμίζεται ότι «έχετε αναπτύξει μια υποδειγματική αθλητική πολιτική με προγράμματα και δραστηριότητες».

Η αρμόδια επιτροπή της ACES επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες τη Θεσσαλονίκη και παρέλαβε τον φάκελο της υποψηφιότητας με τις προτεινόμενες δράσεις, τον οποίο και χαρακτήρισε υποδειγματικό. Η επίσημη τελετή ανακήρυξης θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στις Βρυξέλλες


Φωτογραφία Depositphotos

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως