Ανθρωπιστική βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές

Θεσσαλονίκη: Φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγουν για Τουρκία - Συρία (ΦΩΤΟ)

Από τις 9.15 σήμερα Δευτέρα το πρωί, άρχισαν να φορτώνονται τα είδη που έχουν συλλεχθεί στο φουαγιέ του δημαρχείου για την αποστολή βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Τη διαδικασία μεταφοράς των ειδών εποπτεύουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Μωυσίδης.

Ζέρβας Μωυσίδης

«Αυτό που συμβαίνει στο φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης είναι κάτι συγκλονιστικό», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, για την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στο δημαρχείο για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Ανθρωπιστική βοήθεια

Με αφορμή τη μεταφορά της βοήθειας που συγκέντρωσε ο Δήμος με πέντε φορτηγά στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ, ώστε από εκεί με ευθύνη της ΠΕΔ-ΚΜ και της ΚΕΔΕ να σταλούν στις πληττόμενες περιοχές, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε 24ωρη βάση, κάθε μέρα της εβδομάδας, «πολίτες, επιχειρήσεις, σχολεία έφεραν αυτό το υλικό το τόσο πολύτιμο, ξηρά τροφή, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα ακόμα και τροφή για κατοικίδια και αδέσποτα». «Γέμισε όλος αυτός ο χώρος, στερέψαμε από χαρτοκιβώτια, περιμένουμε χαρτοκιβώτια για να μπορέσουμε να συσκευάσουμε», πρόσθεσε και δήλωσε συγκινημένος για την αγάπη, που, όπως είπε, στέλνουν οι Θεσσαλονικείς μέσα σε χαρτοκιβώτια σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Μωϋσίδης, εκτίμησε ότι τις επόμενες μέρες θα φτάσουν στο δημαρχείο πολύ περισσότερα πράγματα από σχολεία, παιδάκια, δασκάλους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και επιχειρήσεις.

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Όσο υπάρχει εκεί το πρόβλημα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος έχει δώσει εντολή να είμαστε επί ποδός και να βοηθήσουμε τους δύο δοκιμαζόμενους λαούς» πρόσθεσε.


Θεσσαλονίκη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως