Κινητοποίηση για τα πλευρικά διόδια στη Χαλάστρα (ΦΩΤΟ)

Τα πλευρικά διόδια της Χαλάστρας έβγαλαν ξανά στον δρόμο τους κατοίκους της περιοχής. Η πληροφορία ότι τα συνεργεία επιδιώκουν εκ νέου να προχωρήσουν στην κατασκευή των πλευρικών διοδίων ξεσήκωσε τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή που προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης σε μαζική κινητοποίηση και συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.

Τον Ιανουάριο του 2020 είχαν επίσης ξεσηκωθεί οι κάτοικοι της περιοχής,  όταν τοπικοί παράγοντες είχαν ζητήσει άδειες από τα μηχανήματα του ανάδοχου του έργου λόγω εργασιών εκσκαφής που επιχείρησαν να κάνουν σε σημεία με αρδευτικό δίκτυο. Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής δεν είναι δυνατόν, σε μια ακτίνα 30 χιλιομέτρων, να υπάρχουν τέσσερις σταθμοί διοδίων (Αιγινίου, Μαλγάρων, Ωραιοκάστρου και τα υπό κατασκευή στη Χαλάστρα). Οι ίδιοι μάλιστα κάνουν λόγο για υποβάθμιση των χωριών πέριξ των διοδίων ενώ επιπλέον το αντίτιμο των 0,90 ευρώ για όσους μετακινούνται καθημερινά λόγω εργασίας είναι δυσβάσταχτο σε μηνιαία βάση.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης για άλλη μια  φορά επανέλαβε την αντίθεση του δήμου στην επιχειρούμενη τοποθέτηση των διοδίων. Από το πρωί της Τετάρτης (16/2) δεν φάνηκε συνεργείο της «Εγνατία Οδός ΑΕ». Εμείς έχουμε πει από την αρχή ότι διαφωνούμε με τα διόδια και υποστηρίζουμε τους κατοίκους», τόνισε ο δήμαρχος.

Διαβάστε σχετικά: ”ΟΧΙ” του Δήμου Δέλτα στα πλευρικά διόδια στη Χαλάστρα

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, που από την πρώτη στιγμή συντάσσεται επίσης στο πλευρό των κατοίκων, επανέλαβε, μιλώντας στο Cityportal, την αρχική πρόταση της Περιφέρειας. Να μετατοπιστούν τα διόδια των Μαλγάρων 500 μέτρα δυτικά προς το Κλειδί ώστε και τα φορτηγά να μην έχουν λόγο να κάνουν παράκαμψη και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να εξυπηρετηθούν.

Η απόφαση των πλευρικών διοδίων στη Χαλάστρα θεωρείται μνημονιακή υποχρέωση στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής που αφορά όλους τους νέους σταθμούς διοδίων ως προς έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί.

Παρόλα αυτά, στην πράξη οι υπολογισμοί δεν φαίνεται να έχουν λάβει υπόψιν τους τις ανάγκες κάθε περιοχής αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν για το ίδιο το έργο και την τελική του σκοπιμότητα.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως