Κλοπή Ουΐσκι Ξηροκρήνη

Θεσσαλονίκη: Κλέβει ουίσκι και φεύγει χαιρετώντας τον ιδιοκτήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη στιγμή που ένας νεαρός άνδρας εισέρχεται σε κατάστημα ψιλικών και καταφέρνει να κλέψει ένα μπουκάλι αλκοόλ χωρίς να γίνει αντιληπτός, κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού που βρίσκεται στην περιοχή της Ξηροκρήνης, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν τις μεσημεριανές ώρες του περασμένου Σαββάτου όταν ο άντρας με τη λευκή φούτερ και την μαύρη φόρμα μπαίνει, αρχικά, στο κατάστημα επί της οδού Αμπελώνων, παριστάνοντας τον πελάτη και κρατώντας το πορτοφόλι στα χέρια κατευθύνεται προς τον πάγκο εργασίας. Τότε, ζητάει από τον ιδιοκτήτη να αγοράσει ένα καπνικό προϊόν, πληρώνει κανονικά και εξέρχεται από το μαγαζί, ωστόσο δεν απομακρύνεται και περιμένει απ’ έξω την κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα, όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει το protothema.gr, μόλις αντιλαμβάνεται ότι ο εργαζόμενος έχει πάει στον πίσω χώρο της επιχείρησης, μπαίνει ξανά στο κατάστημα ψιλικών. Ελέγχοντας αν τον βλέπει κανείς και αγνοώντας τις κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τις κινήσεις του, κοιτάει στην αρχή προς την ταμειακή μηχανή, ωστόσο καταλαβαίνει ότι είναι δύσκολο να φτάσει γρήγορα το συρτάρι για να αποσπάσει τα χρήματα. Τότε είναι η στιγμή που κατευθύνεται προς το ράφι με τα αλκοολούχα ποτά και με γρήγορες κινήσεις ανοίγει το σακίδιο πλάτης του και βάζει μέσα ένα «σπέσιαλ» μπουκάλι με ουίσκι.

Μόλις ο ιδιοκτήτης επανέρχεται στον μπροστά χώρο της επιχείρησης, αντικρίζει τον άντρα να κρατάει τον σάκο πλάτης στα χέρια του, ωστόσο ο «μακρυχέρης» έχει προλάβει να κρύψει εντός του το μπουκάλι και προφασίζεται ότι τον άνοιξε προκειμένου να του δείξει ένα συγκεκριμένο προϊόν που θέλει να αγοράσει και έτσι καταφέρνει να τον «ξεγελάσει». Μάλιστα, φεύγοντας από το κατάστημα τον χαιρετάει σα να μην συμβαίνει τίποτα και στη συνέχεια απομακρύνεται πεζός.

Σημειώνεται ότι για το συμβάν, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, δεν έχει υποβληθεί μήνυση στην αστυνομία, αφού τέτοια περιστατικά είναι συχνά στην περιοχή και οι καταστηματάρχες ζητούν περισσότεροι αστυνόμευση.


Θεσσαλονίκη 17 Ιανουαρίου 2023 – Πηγή protothema.gr