Θεσσαλονίκη: Λαϊκός Δρόμος Παναγιώτης Αφαλής | οι νικητές

Ο 6ος Λαϊκός Δρόμος “Παναγιώτης Αφαλής” οργανώθηκε σήμερα από το δήμο Νεάπολης – Συκεών. Στο λαϊκό δρόμο πήραν μέρος περισσότεροι από 6.500 δρομείς οι οποίοι έτρεξαν στις δύο διαδρομές (5.000 και 1.000 μέτρων).

Οι δρομείς κάθε ηλικίας, οικογένειες, μικρά παιδιά ακόμη και μωρά σε καροτσάκια, αλλά και μέλη των ΚΑΠΗ, συμμετείχαν στη γιορτή μαζικού αθλητισμού.

Ο αγώνας δρόμου είχε δύο εκκινήσεις για να είναι προσιτός σε όλους. Η πρώτη των 5.000 μέτρων έγινε μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο της Νεάπολης και η δεύτερη των 1.000 μέτρων μπροστά από το δημαρχείο Συκεών. Στο δημαρχείο Συκεών μάλιστα το «παρών» έδωσαν ο γιος του Παναγιώτη Αφαλή Γιώργος και ο εγγονός του Παναγιώτης ο οποίος έδωσε μαζί με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη το σύνθημα της εκκίνησης.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης υπογράμμισε τη σημασία που δίνει ο δήμος στο θεσμό του Λαϊκού Δρόμου αλλά και γενικότερα στον μαζικό αθλητισμό που περιλαμβάνει και τα μέλη των ΚΑΠΗ και τα Άτομα με Αναπηρίες. Μίλησε όμως και για τον πρωταθλητισμό και τις ευκαιρίες που πολλαπλασιάζει η διοίκηση του δήμου με την επιλογή της να αναπτύσσει, να ενισχύει και να εκσυγχρονίζει τις αθλητικές εγκαταστάσεις υπογραμμίζοντας ότι οι προδιαγραφές τους είναι κατάλληλες και για πρωταθλητές.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος στην γυναικεία ομάδα Βόλεϊ των Πρωταθλητών Πεύκων που ανέβηκε χθες στην Α’ Εθνική κατηγορία, στις διακρίσεις του ΣΑΠΚ Νεάπολης και στους παραολυμπιονίκες που προπονούνται στις εγκαταστάσεις του δήμου.

Η διεύθυνση τροχαίας Θεσσαλονίκης, μερίμνησε για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο μήκος των διαδρομών.

Οι πιο γρήγοροι δρομείς άρχισαν να τερματίζουν λίγο πριν τις 11 το πρωί στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης». σε όλους απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους.

Η νεαρότερη συμμετέχουσα ήταν μόλις 4 μηνών η οποία έλαβε επίσης τιμητική διάκριση και ο γηραιότερος συμμετέχων ο Βασίλης Καρπάσιος 90 ετών!

Οι νικητές και οι διακρίσεις στον 6ο Λαϊκό Δρόμο «Παναγιώτης Αφαλής»

5.000 μέτρα ανδρών:
1ος Νίκος Παρθένης
2ος Λευτέρης Βασιλειάδης
3ος Στέλιος Πασσιαλής

5.000 μέτρα γυναικών
1η Δέσποινα Φλώκα
2η Δήμητρα Χατζημιμίκου
3η Στέλλα Ιωαννίδου

1.000 μέτρα ανδρών:
1οι Θεόδωρος Μικρόπουλος, Στέφανος Μωλούδης
2ος Βασίλης Καϊμάκης
3ος Ανδρέας Φωτιάδης

1.000 μέτρα γυναικών
1η Αμαλία Θεοδωρίδου
2η Χριστίνα Καρκαλιάνη
3η Ελισσάβετ Γραμμένου

Επίσης βραβεύτηκε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ των «Πρωταθλητών Πεύκων» για την άνοδό της στην Α’ Εθνική κατηγορία, οι παραολυμπιονίκες Νίκος Χριστοδουλής και Ανδρέας Κατσαρός η μαραθωνοδρόμος, νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, που παρέλαβε το βραβείο μαζί με τον γιο της, τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του δήμου μας. Βραβεύτηκε όμως και εκπρόσωπος της Τροχαίας που φρόντισε για την ομαλή διεξαγωγή του 6ου Λαϊκού Δρόμου αλλά και τα τύμπανα «Τουρουκουτού», μία ομάδα που με το κέφι της έδωσε χρώμα και ρυθμό στην τελετή απονομής.

Σημαντική ήταν τέλος και η συνεισφορά της ΕΔΟΜΑΚ, της εθελοντικής διασωστικής ομάδας αντιμετώπισης καταστροφών που σταθερά συνεργάζεται με τον δήμο Νεάπολης-Συκεών.


Θεσσαλονίκη Κυριακή 7 Μαΐου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως