Θεσσαλονίκη: Λύση σε προβλήματα λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος των τελωνείων, ζητά το ΕΒΕΘ

Να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό ψηφιακό περιβάλλον για τους επαγγελματίες, ώστε να διεξάγεται το εξωτερικό εμπόριο της χώρας μας μέσω των τελωνείων χωρίς καθυστερήσεις και άλλα προβλήματα, ζητά το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Σε επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και στον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργο Πιτσιλή, το ΕΒΕΘ κάνει λόγο για αρρυθμίες και δυσλειτουργίες του πληροφοριακού συστήματος των τελωνείων της ΑΑΔΕ, του ICISnet, που έχουν ως συνέπεια την επιβάρυνση των εμπορευμάτων με επιπλέον κόστος.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε ανεπαρκές λειτουργία του συστήματος, που προκαλεί «καθυστερήσεις στην αναχώρηση φορτηγών που διαθέτουν φορτία προς εξαγωγή», παράδοση εισαγόμενων εμπορευμάτων «σε ακατάλληλες ώρες» και αδυναμία βελτίωσης της οργάνωσης των σχετικών υπηρεσιών του λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Υπό αυτό το πρίσμα, το ΕΒΕΘ ζητά τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, επισημαίνοντας ότι η ομαλοποίηση της κατάστασης θα έχει «σημαντικά οφέλη για τον στρατηγικής σημασίας τομέα του εξωτερικού εμπορίου, επιδρώντας γενικότερα θετικά στην εθνική οικονομία».

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως