παρελαση

Θεσσαλονίκη: Μαθητική παρέλαση με πλήθος κόσμου

Θεσσαλονίκη 27/10/2022 Σήμερα στη Θεσσαλονίκη παρέλασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα σχολεία της πόλης στην οδό Τσιμισκή. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε να  καταχειροκροτήσει την ελπίδα του αύριο στο κέντρο της πόλης. Στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σήμερα έγινε η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή και αύριο ανήμερα της επετείου θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή.

Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων παρέλασαν με εθνική υπερηφάνεια, τιμώντας τους αγώνες των προγόνων για ελευθερία. Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησαν οι σημαιοφόροι των 21 σχολείων.

Η μαθητιώσα νεολαία ξεκίνησε την παρέλαση από το ύψος της Διαγωνίου, περνώντας από την εξέδρα των επισήμων που είχε στηθεί στο ύψος της Αριστοτέλους, για να τερματίσει στην οδό Ίωνος Δραγούμη.

Στην εξέδρα των επισήμων έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, οι βουλευτές Δημήτρης Κούβελας, Κατερίνα Νοτοπούλου και Απόστολος Αβδελάς, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στ. Καλαφάτης: Είναι τα παιδιά μας που μας κάνουν υπερήφανους

«Τιμώντας την επέτειο του ΟΧΙ, χειροκροτήσαμε σήμερα τα νιάτα της Θεσσαλονίκης, τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας. Είναι τα παιδιά μας που μας κάνουν υπερήφανους, είναι οι σκυταλοδρόμοι της πορείας του Γένους σε ένα καλύτερο αύριο. Είναι ό,τι καλύτερο έχουμε. Τιμούν τις εθνικές παραδόσεις, αναδεικνύουν τη δύναμη της παιδείας ως στυλοβάτη του Έθνους, μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας, με αξίες και ιδανικά που έρχονται από μακριά και μπορούν να μας οδηγούν με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στο μέλλον. Είναι η εγγύηση ότι ο τόπος αυτός είναι προορισμένος να πάει πιο ψηλά, πιο μπροστά. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους», δήλωσε μετά την παρέλαση ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.

Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας τα νέα παιδιά να μείνουν στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν στον τόπο τους

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες που παρέλασαν σήμερα συνδέουν το ένδοξο παρελθόν της χώρας μας με το παρόν και μας γεμίζουν με αισιοδοξία για το μέλλον. Αισιοδοξία και ελπίδα. Εμείς, γι’ αυτό το λόγο ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε στρέψει όλη την προσοχή μας στο πώς θα δημιουργήσουμε τις υποδομές εκείνες που θα επιτρέψουν στα νέα αυτά παιδιά να δημιουργήσουν στον τόπο τους και να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Γι αυτό, το επόμενο διάστημα, ολοκληρώνονται 52 νέες σχολικές μονάδες σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, η ψηφιοποίηση των πανεπιστημίων, γιατί μέσα από τα εχέγγυα που θα τους παρέχουμε πιστεύουμε ότι πραγματικά αυτά τα νέα παιδιά θα μπορέσουν να βρουν στο μέλλον δουλειά, να μείνουν στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα τα καταφέρουμε», είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κ. Ζέρβας: Αυτά τα παιδιά θα είναι στην πρώτη γραμμή όλων των μαχών του μέλλοντος

«Σήμερα καμαρώσαμε τα νιάτα της πατρίδας μας, της πόλης μας, της Μακεδονίας. Το πρώτο συναίσθημα είναι μια γλυκιά νοσταλγία, καθώς θυμήθηκα κάποια χρόνια παλαιότερα όταν είχα παρελάσει την ίδια μέρα στο ίδιο σημείο. Το δεύτερο συναίσθημα είναι αυτό της συνέχειας. Αυτά τα παιδιά μεταφέρουν τις αξίες, την αποφασιστικότητα, θα είναι στην πρώτη γραμμή όλων των μαχών του μέλλοντος. Συγχαρητήρια στους γονείς, στους καθηγητές, συγχαρητήρια στα ίδια τα παιδιά. Χρόνια πολλά σε όλους», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Δ. Γαλαμάτης: Ο κοινός βηματισμός των νέων παιδιών αναπτερώνει την ελπίδα για το αύριο της Ελλάδας

«Τα νέα παιδιά της Θεσσαλονίκης, με τον κοινό βηματισμό της σημερινής τους παρέλασης, τίμησαν όλους όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, για την ελευθερία της πόλης μας, για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Παράλληλα, αυτός ο κοινός βηματισμός τους συμβολίζει την πνευματική τους συστράτευση στα θρανία των σχολείων, των οποίων η Πολιτεία στηρίζει και υποστηρίζει, προσφέροντας εκείνα τα εργαλεία και τα εφόδια, πρωτίστως όλη εκείνη τη γνώση, που ενισχύει και δυναμώνει τη συγκρότηση και την αυτοπεποίθησή τους, που οδηγεί εντέλει στη χειραφέτησή τους, για το επόμενο μεγάλο τους βήμα, το περάσμά τους σε λίγα χρόνια στο κοινωνικό πεδίο. Τελικά, αυτός ο κοινός βηματισμός τους, τονώνει την αισιοδοξία όλων μας, αναπτερώνει την ελπίδα για το αύριο της Ελλάδας, όσες δυσκολίες, όποιες προκλήσεις κι αν κληθεί να αντιμετωπίσει. Χρόνια πολλά», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης.


Διαβάστε επίσης:

ΠτΔ: Επέδωσε τα ξίφη σε 60 νέους αξιωματικούς της ΣΣΑΣ