Θεσσαλονίκη: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η ανοιχτή γιορτή γειτονιάς του Βαρδάρη

[tdb_single_subtitle f_sub_font_line_height="1.3" f_sub_font_size="eyJhbGwiOiIxOCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTYiLCJwaG9uZSI6IjE2In0=" tdc_css="eyJhbGwiOnsiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ=="]

Στο πάρκο των Εθνών την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 «ένωσαν» τις δυνάμεις τους η «Ομάδα γειτονιάς του Βαρδάρη» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ, η Β’ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και πληθώρα συλλογικοτήτων και ομάδων της πόλης με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Γραφείο Θεσσαλονίκης – Ελλάδα, για την πραγματοποίηση της πρώτης ανοιχτής γιορτής γειτονιάς του Βαρδάρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη ανοιχτή γιορτή γειτονιάς στον Βαρδάρη

Στη σχετική τους ανακοίνωση οι διοργανωτές αναφέρουν: «Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικής/ πολιτισμικής “αφετηρίας” έδωσαν το μήνυμα, ότι κάθε γωνιά της πόλης μπορεί να αλλάξει μέσα από τη συμμετοχή, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία, αρκεί να στρέψουμε το βλέμμα μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Σκοπός και επιδίωξη η ανάδειξη της πολύπλευρης και πλούσιας “(ανθρωπο)γεωγραφίας” της γειτονιάς, ο προβληματισμός για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, των κτιρίων και η εργασία στην περιοχή, καθώς και η επαναοικειοποίηση όλων αυτών των σημείων που κάνουν το Βαρδάρη μέχρι και σήμερα μοναδικό.

Μέσα από δράσεις, όπως το ‘καφέ του κόσμου’, το ‘κυνήγι θησαυρού’, τη ‘ζωντανή βιβλιοθήκη’, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια περιοχή που διαδραματίζει καίριο ρόλο στην καθημερινότητα της πόλης. Οι δράσεις για τα παιδιά, και μια έκθεση φωτογραφίας πλαισίωσαν το πικνίκ που αποτέλεσε τον πυρήνα της προσπάθειας γνωριμίας της γειτονιάς και της αλληλεπίδρασης των γειτόνων.

Η επιτυχία αυτής της πρώτης προσπάθειας δίνει στην ομάδα τη θέληση και την πρόθεση να επαναληφθούν και στο μέλλον αντίστοιχες γιορτές στην περιοχή.

Η Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας θα συνεχίσει τις δράσεις της με την προετοιμασία και παρουσίαση του ημερολογίου “Φύσηξε Βαρδάρης 2022”, καθώς και τη διοργάνωση τριών εισαγωγικών εργαστηρίων στη θεματική του συμμετοχικού σχεδιασμού».

[tdb_single_post_share like_share_style="style1" like_share_text="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjE1IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ=="]

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως