Θεσσαλονίκη: Με μέλη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ συναντήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βασίλης Ρόκος

Ο επικεφαλής της «ΣΥΝ-εργασίας» συζήτησε με τους αστυνομικούς για τον πρωταρχικό ρόλο της ΔΙΑΣ στην ασφάλεια της πόλης, όπως και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι.

Μεταξύ των αιτημάτων των αστυνομικών της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης είναι η στελέχωση της υπηρεσίας με νέα άτομα. Επίσης, η ανανέωση του στόλου των μηχανών και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, στοιχεία τα οποία έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια τους. 

«Η έξαρση των φαινομένων εγκληματικότητας που παρατηρείται στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως αυτό της Θεσσαλονίκης, απαιτεί την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό, ανταποκρινόμενη καθημερινά σε δεκάδες περιστατικά, παρέχοντας αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Ως ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και ως πολίτης θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας, η ενίσχυση με νέο προσωπικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυστυχώς, τα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας είναι αυξημένα και απαιτούν περαιτέρω επάνδρωση του σώματος με νέες προσλήψεις.

Επιπροσθέτως όπως νοιαζόμαστε για την προστασία των πολιτών, θα πρέπει να νοιαζόμαστε και για την ασφάλεια των ίδιων των αστυνομικών, οι οποίοι καλούνται επί καθημερινής βάσεως να χειριστούν καταστάσεις που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους την ακεραιότητα. Το λιγότερο που μπορούμε να τους προσφέρουμε είναι έναν ασφαλή εξοπλισμό», δήλωσε ο κ. Ρόκος.


Θεσσαλονίκη 27 Σεπτεμβρίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως