Θεσσαλονίκη: Μιχαηλίδου-Ζέρβας-Ράπτη στο Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» (ΦΩΤΟ)

Το δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» επισκέφθηκαν σήμερα (02/05) το μεσημέρι η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων -αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Δόμνα Μιχαηλίδου κι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για τη μακρά ιστορία και για την προσφορά του ιδρύματος, σημειώνοντας ότι γίνονται συντονισμένες προσπάθειες και υπάρχει στενή συνεργασία, ώστε τα παιδιά να έχουν το καλύτερο δυνατό μέλλον και να τα υποδεχθεί με θαλπωρή μια οικογένεια. «Μέχρι να βρεθεί η ζεστή αγκαλιά της οικογένειας, υπάρχει η ζεστή αγκαλιά του Δήμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Ο ίδιος, εξάλλου, σημείωσε ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στο «Πάρκο για Όλους», που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή της Τούμπας, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που υπογράφηκε με την κυρία Μιχαηλίδου.

Ακόμη ο κ. Ζέρβας έκανε γνωστό ότι υπάρχει στενή συνεργασία και στο ζήτημα των αστέγων, εξηγώντας ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ως εταίρος του Υπουργείου συνδράμει 70 άστεγους ωφελούμενος, ώστε στο πλαίσιο προγράμματος που είναι σε εξέλιξη να βρουν στέγη και παράλληλα να υποστηριχθούν στην αναζήτηση εργασίας.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Στόχος μας να περιορίσουμε και, γιατί όχι, να μηδενίζουμε τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται σε ιδρύματα

«Αποχαιρέτησα σήμερα τους μικρούς μας φίλους στον Άγιο Στυλιανό με μια ευχή. Όταν επιστρέψω να βρω λιγότερα παιδιά εκεί. Στόχος μας να περιορίσουμε και, γιατί όχι, να μηδενίζουμε τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται σε ιδρύματα. Άλλωστε γι’ αυτό εργαζόμαστε εντατικά, με πράξεις και όχι με λόγια. Για να μπορεί κάθε παιδί να μεγαλώνει στην κατάλληλη γι’ αυτό οικογένεια», επισήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τη βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, η οποία στο παρελθόν έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στο ίδρυμα.

Νωρίτερα, η κα Δόμνα Μιχαηλίδου, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα», όπου ξεναγήθηκε στους χώρους, συζήτησε με τους ωφελούμενους, τους εργαζόμενους και εκπροσώπους της διοίκησης.

«Εργαζόμαστε εντατικά για να κάνουμε την αόρατη αναπηρία του αυτισμού, ορατή» υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας και πρόσθεσε πως, «ως Πολιτεία, έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια, ώστε με έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, αλλά και δημιουργική απασχόληση, να προλαμβάνουμε την ιδρυματοποίηση. Με την Υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού, διασφαλίζουμε σε όλους τους συμπολίτες με αναπηρία, ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Η υφυπουργός Εσωτερικών, βρίσκεται στην Β. Ελλάδα από την Παρασκευή. Εγκαινίασε τον βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Εορδαίας, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς της αυτοδιοίκησης στο Νομό Κοζάνης, επισκέφτηκε τη δομή αυτισμού «Ταξιδευτές της Ελπίδας» στον Άργιλο, αλλά και το Κέντρο Προστασίας Παιδιού στη Φλώρινα. Η περιοδεία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη Β. Ελλάδα, ολοκληρώνεται αύριο στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ιωακείμειου Γηροκομείου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμου και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Ατύχημα σε παιδική χαρά: Υπήρξε ενημέρωση για την τσουλήθρα από τις 19/4 (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως