Βυζαντινό μουσείο

Θεσσαλονίκη: Νέα ΔΣ σε Αρχαιολογικό και Βυζαντινό μουσείο

Τα Νέα Δ.Σ. και οι Γενικοί Διευθυντές του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης ​Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων και τους Γενικούς Διευθυντές των μουσείων, τα οποία ιδρύθηκαν ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με τον νόμο 5021/2023.

Όπως προβλέπει ο νόμος, τα μέλη των ΔΣ που ορίζονται, αποτελούν προσωπικότητες με συμβολή στον επαγγελματικό ή κοινωνικό χώρο τους, πρόσωπα εγνωσμένου κύρους στον χώρο των τεχνών, των γραμμάτων και των επιστημών. Επιπλέον, ένα μέλος του ΔΣ κάθε μουσείου, επιλέγεται μεταξύ των προϊσταμένων των Διευθύνσεων του ΥΠΠΟΑ, όπως προβλέπονται από τον νόμο. Πρόκειται για το έκτο μέλος σε κάθε σύνθεση. Το έβδομο μέλος υποδεικνύεται από τη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), με προϋπόθεση την κατοχή, τουλάχιστον, μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και με τουλάχιστον τετραετή υπηρεσία σε θέση ευθύνης.

Σε ό,τι αφορά στους Γενικούς Διευθυντές, ο νόμος προβλέπει ως προϋπόθεση, την κατοχή διδακτορικού τίτλου στην αρχαιολογία, στη μουσειολογία, στην Ιστορία της Τέχνης ή άλλη επιστήμη συναφή προς τους σκοπούς, τον χαρακτήρα και τη λειτουργία του Μουσείου, δημοσιεύσεις αναγνωρισμένων και έγκριτων επιστημονικών εργασιών στην Ελλάδα ή διεθνώς και τουλάχιστον οκταετή ευδόκιμη οργανωτική και διοικητική εμπειρία σε θέση ευθύνης. Η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων είναι τριετής.

Ακολουθούν, η σύνθεση και τα βιογραφικά των Δ.Σ. και των Γενικών Διευθυντών των δύο Μουσείων:


Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

 1. Νίκη Μάνου–Ανδρεάδη, Πρόεδρος
 2. Βασιλική Μισαηλίδου-Δεσποτίδου, Αντιπρόεδρος
 3. Πασχάλης Ανδρούδης
 4. Αλεξάνδρα Λιάγκα
 5. Άννα Μιχαηλίδου
 6. Κωνσταντίνος Φρισήρας
 7. Ευάγγελος Κίτσιος

Γενική Διευθύντρια διορίζεται η Αναστασία Γκαδόλου

Νίκη Μάνου-Ανδρεάδη

Αποφοίτησε από τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών και από τη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με διδακτορικό. Είναι τ.επίκουρη καθηγήτρια του Τομέα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Το συνολικό επιστημονικό και ακαδημαϊκό της έργο περιλαμβάνει τη δημοσίευση επιστημονικών εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, την οργάνωση σεμιναρίων και άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων, καθώς και τη συμμετοχή της σε ερευνητικά προγράμματα. Tο επαγγελματικό της έργο, ατομικό ή και ομαδικό, περιλαμβάνει ιδιωτικά και δημόσια έργα, καθώς και συμμετοχή σε πολλούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Μέλος του Κέντρου UNESCO «Για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια», της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικής (Ίδρυμα Μιχελή), της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Unesco και άλλων φορέων.

Βασιλική Μισαηλίδου-Δεσποτίδου

Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ. Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Απόφοιτος του Τμήματος Αρχαιολογίας και Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ασχολούμενη με την επιγραφική και την αρχιτεκτονική των ιστορικών χρόνων, καθώς και με την τέχνη της ελληνιστικής περιόδου. Υπηρέτησε στις Εφορείες Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ρόδου, Λάρισας, Πέλλας και Θεσσαλονίκης. Διενήργησε πλήθος ανασκαφών στη Ρόδο, στη Λάρισα, στην Πέλλα, στην αρχαία Μίεζα, στη Σίνδο, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην Άθυτο, στην Ποτίδαια Χαλκιδικής και στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Η ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται σε θέματα κεραμικής, κοροπλαστικής, επιγραφικής, μεταλλοτεχνίας γεωμετρικών, αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων, καθώς και πλαστικής ρωμαϊκών χρόνων.

Πασχάλης Ανδρούδης

Επίκουρος καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Πτυχιούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του Α.Π.Θ. Διδάκτωρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος DEA Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης κα του Πανεπιστημίου Paris I Panthéon- Sorbonne (1995). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην αποκατάσταση μνημείων από το Πανεπιστήμιο του York της Μ. Βρετανίας. Πραγματοποίησε σπουδές Βυζαντινής Ιστορίας στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales του Παρισιού. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη βυζαντινή, ισλαμική και οθωμανική τέχνη και αρχιτεκτονική. Έλαβε μέρος με ανακοινώσεις σε περισσότερα από 200 ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Συνέγραψε 14 βιβλία και δημοσίευσε 150 άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Εκπόνησε πάνω από 100 μελέτες αποκατάστασης ιστορικών μνημείων.

Αλεξάνδρα Λιάγκα

Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω- Διαμεσολαβήτρια. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Τομέα Διεθνών Σπουδών του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ, με κατεύθυνση Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια σε Αστικές και Εμπορικές Υποθέσεις από τον Διεθνή Φορέα ADR – ODR International και εγγεγραμμένη στο Μητρώο Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Άννα Μιχαηλίδου

Απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακή υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση, αναγορεύθηκε διδάκτωρ Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 1991. Υπήρξε βοηθός του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Μανόλη Ανδρόνικου και υπεύθυνη ερευνητικών προγραμμάτων στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Είναι ομότιμη διευθύντρια ερευνών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ. Από το 1976 μετέχει της ερευνητικής ομάδας των ανασκαφών της Αρχαιολογικής Εταιρείας, στο Ακρωτήρι Θήρας. Έχει συγγράψει βιβλία και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με την αρχαία αρχιτεκτονική, την τεχνολογία των μετάλλων, τη μέτρηση και τις γραφές της Εποχής του Χαλκού. ‘Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Διερεύνησης της Αρχαίας και Βυζαντινής Τεχνολογίας, με πρόεδρο τον καθηγητή Θεοδόσιο Τάσιο

Κωνσταντίνος Φρισήρας

Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων. Μηχανολόγος μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στις ενεργειακές και περιβαλλοντικές επενδύσεις. Ενεργειακός υπεύθυνος του ΥΠΠΟΑ. Έχει υπηρετήσει επί 15 έτη σε θέσεις ευθύνης του Υπουργείου και έχει διαχειριστεί πληθώρα έργων, που αφορούν εγκαταστάσεις και υποδομές μουσείων. Είναι εκπρόσωπος του ΥΠΠΟΑ σε πλήθος συλλογικών οργάνων και επιτροπών, με αντικείμενο την κλιματική κρίση, την πολιτική προστασία, την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους κ.α.

Ευάγγελος Κίτσιος

Αναπληρωτής Προϊστάμενος στο Τμήμα Διαχείρισης Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Υπήρξε εκπαιδευτής σε εφήβους με μεσογειακή αναιμία, στο Νοσοκομείο Παίδων ”Αγία Σοφία”. Στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής του κατάρτισης είναι η διαχείριση και επικοινωνιακή στρατηγική των πολιτιστικών οργανισμών και η πολιτιστική πολιτική.

Αναστασία Γκαδόλου

Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχαιολογικών Έργων της Δ/νσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού στην θεματική ”Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη. Πολιτισμός, Περιβάλλον, Κοινωνία” του διακρατικού, διατμηματικού προγράμματος των πανεπιστημίων Χαροκόπειου, Αιγαίου και Paris I Panthéon- Sorbonne. Εχει υπηρετήσει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και συμμετείχε στις επιστημονικές ομάδες και τις ομάδες εργασίας των περιοδικών εκθέσεων, όπως της έκθεσης του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, που διοργανώθηκαν στο ΕΑΜ και σε Μουσεία του εξωτερικού (2004-2013).

Απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική και ειδίκευση στη Δημόσια Ελεγκτική. Απόφοιτος της ΙΖ’ Εκπαιδευτικής Σειράς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης σε οργανικές μονάδες οικονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2011, όπως και ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης, στο Υπουργείο Εσωτερικών.


Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

 1. Χαράλαμπος Μπακιρτζής, Πρόεδρος
 2. Γιάννης Κανονίδης, Αντιπρόεδρος
 3. Ευάγγελος Γεροβασιλείου
 4. Σμαραγδή Δούδου
 5. Αναστάσιος Τάντσης
 6. Ιουλία Παπαγεωργίου
 7. Ανδρομάχη Σκρέκα

Γενική Διευθύντρια διορίζεται η Αγαθονίκη Τσιλιπάκου

Χαράλαμπος Μπακιρτζής

Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ. Αναπληρωτής Καθηγητής της Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, (1988-1998) Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ως Επιμελητής και Έφορος Αρχαιοτήτων στις Εφορείες Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Διεξήγαγε ανασκαφές στα Άβδηρα, στην τοποθεσία “Σύναξη” Μαρωνείας και επέβλεψε την αναστήλωση του ναού της Παναγίας Κοσμοσωτείρας στον Έβρο, του κάστρου Πυθίου και του τεμένους Βαγιαζήτ, στο Διδυμότειχο. Διετέλεσε τακτικό μέλος του ΚΑΣ, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και του Κέντρου Διατήρησης Αγιορείτικης Κληρονομιάς. Διευθυντής του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης (2011-2022) με έδρα τη Λευκωσία. Ίδρυσε και διευθύνει το Κέντρο Σύγχρονης Αρχαιολογίας και είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.

Γιάννης Κανονίδης

Αρχαιολόγος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ. Πτυχιούχος του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας Τέχνης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Perfezionamento in Arti Minori Byzantini της Σχολής Lettere e Filosofia, του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Υπηρέτησε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, από το 1982 έως το 2020. Εργάστηκε σε Εφορείες Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία δέκα χρόνια διετέλεσε Προϊστάμενος στην 15η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στη Θράκη και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους. Παράλληλα, άσκησε, για δύο χρόνια, καθήκοντα Αναπληρωτή Προϊσταμένου, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Βαγγέλης Γεροβασιλείου

Επιχειρηματίας. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. και ειδικεύτηκε στην Οινολογία, Αμπελουργία και Τεχνολογία Οινολογικών Μηχανημάτων στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux της Γαλλίας. Από το 1976 μέχρι το 1999 κατείχε θέση οινολόγου, στο Κτήμα Porto Carras, όπου συνέβαλε στην παραγωγή μοναδικής ποιότητας κρασιού. Εκεί, πρωτοοινοποίησε και αναβίωσε την παλιά ξεχασμένη ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά. Tο 1981 ξεκίνησε να αναβιώνει, στον τόπο του, την αμπελουργία, δημιουργώντας το Κτήμα Γεροβασιλείου και στη συνέχεια δημιούργησε το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου και το Κτήμα Βιβλία Χώρα. Ακολούθησαν τρία οινοποιεία σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας: το Κτήμα Δύο Ύψη στο νομό Ηλείας στην Πελοπόννησο, Μικρά Θήρα στη Θηρασία στη Σαντορίνη και το Μικρό Κτήμα Τίτου στη Γουμένισσα. Είναι πρόεδρος της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» και μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κρασιού (Académie Internationale Du Vin, AIV).

Σμαραγδή Δούδου

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ειδικευμένη στο εμπράγματο και στο εκπαιδευτικό δίκαιο, καθώς και στο δίκαιο σωματείων. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Νομική σύμβουλος διαφόρων νομικών προσώπων μεταξύ των οποίων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, καθώς και του Διεθνούς Αμερικάνικου Σχολείου Pinewood, στη Θεσσαλονίκη. Μέλος της ΧΑΝΘ από το 1999. Υπηρέτησε ως μέλος του ΔΣ για 12 χρόνια (2002 – 2014) και επί τετραετία ως Γενική Γραμματέας. Μέλος του Συλλόγου Αρωγής Αυτιστικών Ατόμων Βορείου Ελλάδος – ΑΧΤΙΔΑ, του οποίου χρημάτισε πρόεδρος, 2015- 2022.

Αναστάσιος Τάντσης

Επίκουρος καθηγητής «Βυζαντινής αρχαιολογίας και τέχνης με έμφαση στην αξιοποίηση και διαχείριση του πολιτιστικού αγαθού» στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Αρχιτέκτονας, με μεταπτυχιακό τίτλο και διδακτορικό στη βυζαντινή αρχαιολογία. Συνεργάστηκε σε μελέτες μουσείων, πολιτιστικών κέντρων και αστικών αναπλάσεων με το γραφείο KATERINA TSIGARIDA ARCHITECTS. Εργάστηκε στα τμήματα παραδοσιακών οικισμών και διατηρητέων κτηρίων του τ. Υπουργείου Αιγαίου. Για δύο χρόνια ήταν επισκέπτης ερευνητής στο University of Illinois, ΗΠΑ. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Διδάσκει στο τμήμα αρχιτεκτόνων ΑΠΘ, σε δύο διατμηματικά μεταπτυχιακά προγράμματα προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ιουλία Παπαγεωργίου

Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.
Σπούδασε στο Iστορικό – Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και αναγορεύτηκε διδάκτωρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας. Συμμετέχει συστηματικά ως μέλος, ενίοτε και ως εκπρόσωπος, σε ομάδες εργασίας και επιτροπές του ΥΠΠΟΑ που σχετίζονται με δράσεις για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό. Το ιδιαίτερο επιστημονικό πεδίο ενδιαφέροντός της είναι η μνημειακή ζωγραφική και τέχνη της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου. Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και σε τόμους πρακτικών επιστημονικών συνεδρίων.

Ανδρομάχη Σκρέκα

Απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας–Αρχαιολογίας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ειδίκευση στη Βυζαντινή Αρχαιολογία. Υποψήφια διδάκτωρ με θεματική τη μεταβυζαντινή ζωγραφική στο ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί σε ανασκαφές και έργα στην Καστοριά, στα Γρεβενά, στη Θεσσαλονίκη και στη Φλώρινα. Από το 2014 ασκεί καθήκοντα Προϊσταμένης στην ΕΦΑ Καστοριάς. Στο επιστημονικό της έργο συγκαταλέγονται ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και στην Ελλάδα, πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά που σχετίζονται με το αρχαιολογικό έργο και τη βυζαντινή τέχνη στην Π.Ε. Καστοριάς. Είναι τακτικό μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Δυτικής Μακεδονίας και αναπληρωματικό μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Αγαθονίκη Τσιλιπάκου

Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη βυζαντινή αρχαιολογία του ΑΠΘ και διδάκτωρ του ιδίου Πανεπιστημίου με θέμα της διδακτορικής της διατριβής «Η μεταβυζαντινή ζωγραφική στη Βέροια τον 17ο αιώνα». Πτυχιούχος του Τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας του ΑΠΘ. Εργάστηκε από το 1991 έως το 2010 στην 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με έδρα τη Βέροια. Κατά τα έτη 2008-2010 κατέλαβε τη θέση προϊσταμένης του Τμήματος Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχαιογνωστικής Έρευνας της ανωτέρω εφορείας. Διευθύντρια της 18ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Άρτας – Πρέβεζας, το 2011. Προϊσταμένη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, από το 2012. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με θέματα βυζαντινής και μεταβυζαντινής αρχαιολογίας και τέχνης, κυρίως των περιοχών της Κεντρικής, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Συνέγραψε τρεις μονογραφίες, εκπαιδευτικούς φακέλους για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση περισσότερες από πενήντα δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ συμμετείχε με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει επιμεληθεί σειρά περιοδικών εκθέσεων και αντίστοιχων επιστημονικών καταλόγων. Έχει τιμηθεί για το έργο της από την Ι. Μ. Βεροίας, Ναουσης και Καμπανίας και από τον Δήμο Αμυνταίου.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως