ΟΣΕΘ πιλοτικό πρόγραμμα

Θεσσαλονίκη: Nέα πιλοτική υπηρεσία δωρεάν μετακίνησης πολιτών, από τον OΣΕΘ

Νέα πιλοτική δωρεάν υπηρεσία μετακίνησης πολιτών, την FLEX BUS, «τρέχει» από σήμερα και για έναν μήνα ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), στο πλαίσιο του κοινοτικού έργου MultiDEPART, της πρωτοβουλίας Kick for Mobility του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT).

Η περιοχή κάλυψης θα περιλαμβάνει τους οικισμούς Νέο Ρύσιο – Ταγαράδες – Αγ. Παρασκευή – Σουρωτή και Βασιλικά, ενώ η έναρξη και ο τερματισμός θα είναι παραπλεύρως του Τερματικού Σταθμού ΙΚΕΑ, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΣΕΘ.

Για τη δωρεάν μετακίνησή τους στο πλαίσιο του FLEC BUS, οι χρήστες, θα μπορούν μέσω της εφαρμογής “Nemi” (Android, iOS ) που διατίθεται για έξυπνες συσκευές τηλεφώνου (smart phone) ή ταμπλέτας (tablet), να προγραμματίζουν έως και 48 ώρες πριν το επιθυμητό δρομολόγιό τους και τις ώρες επίσης. Πάντως, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης της προαναφερόμενης εφαρμογής, θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2316020774 (ΔΕΥ-ΠΑ, 08:00-16:00) και να κάνουν κράτηση θέσης.

Η λειτουργία της πιλοτικής υπηρεσίας θα είναι τις καθημερινές ημέρες, από τις 10 το πρωί έως και τις 18.00, ενώ η μετακίνηση θα γίνεται με όχημα 16-θέσεων, στο οποίο οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα ισχύοντα μέτρα COVID-19, που εξακολουθούν να εφαρμόζονται στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Διαβάστε επίσης

Μαθητές δίνουν… ζωή στην Πολιτιστική Γραμμή του ΟΑΣΘ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως