Θεσσαλονίκη: Ο σχεδιασμός του ΟΑΣΘ με άξονα το Flyover και το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Θεσσαλονίκη: Έντονο είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Οδόόπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για το Flyover.

Το πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων ξεκινάει συνήθως από το ύψος της Ευκαρπίας και συνεχίζεται μέχρι και το ύψος των Κωνσταντινουπολίτικων, στο ρεύμα προς ανατολικά, με τα οχήματα να κινούνται σημειωτόν ή με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη ΔήμκαΕκπρόσωπο εργαζομένων ΟΑΣΘ, εξήντα λεωφορεία που, αυτή τη στιγμή, δεν έχουν προσωπικό να τα οδηγήσει και 150 νέοι οδηγοί λεωφορείων θα βγουν προσεχώς στους δρόμους της πόλης, καθώς ετοιμάζεται η προκήρυξη για επιπλέον προσλήψεις με fast track διαδικασίες. Εκτιμάται ότι την πρώτη Ιανουαρίου του 2024, θα έχει δοθεί μία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Όπως τόνισε ο κ. Δήμκας, η κατάσταση στο κέντρο είναι βελτιωμένη τις πρωινές και έως και τις μεσημβρινές ώρες, λόγω της αστυνόμευσης σε Τσιμισκή και Βασιλίσσης Όλγας, ενώ ελεύθερες είναι και οι λεωφορειολωρίδες, το πρόβλημα, ωστόσο, εντείνεται μετά το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες διαμαρτύρονται για τα γεμάτα λεωφορεία. Πολλοί λένε ότι προτιμούν να πάνε στον προορισμό τους με το ηλεκτρικό πατίνι ή ακόμα και με τα πόδια, παρά να μπουν σε λεωφορείο.


Ελλάδα | Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 | Πηγή: ΕΡΤ3

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως