Θεσσαλονίκη: οι ασθενείς επιλέγουν την ρομποτική χειρουργική στη γυναικολογία

Πρώτη σε προτιμήσεις ανάμεσα στους ασθενείς στην Θεσσαλονίκη έρχεται η μέθοδος της ρομποτικής χειρουργικής. Αυτό αποκάλυψε ο Δρ. Ηλίας Τσάκος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί τύποι».

Η ρομποτική χειρουργική αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, καθώς πλέον ακόμα και περιπτώσεις περίπλοκων και δύσκολων περιστατικών μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ειδικά στα προβλήματα γυναικολογικής φύσεως η ρομποτική χειρουργική και ειδικότερα το ρομποτικό σύστημα Da Vinci, μπορεί να δώσει λύση ακόμα και σε ομάδες ασθενών υψηλών απαιτήσεων και αναγκών.

Όπως τόνισε ο Δρ. Ηλίας Τσάκος στόχος της σύγχρονης χειρουργικής αποτελεί η μείωση του μεγέθους της χειρουργικής τομής, η αύξηση του ποσοστού επιτυχίας της επέμβασης και η μείωση των επιπλοκών και του χρόνου ανάρρωσης. Αυτά όλα επιτυγχάνονται με την ρομποτική χειρουργική, η οποία είναι διαθέσιμη και στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε στο video που ακολουθεί την συνέντευξη του Δρ. Ηλία Τσάκου στην εκπομπή «Πρωινοί τύποι» του ΑΝΤ1, στην οποία μας ενημερώνει πλήρως για την εφαρμογή της ρομποτικής χειρουργικής στον τομέα της Γυναικολογίας.

 

Ο Δρ. Ηλίας Τσάκος MD, FRCOG είναι Χειρουργός Γυναικολόγος, πιστοποιημένος στη Ρομποτική Χειρουργική Da Vinci και μέλος του Βρετανικού Κολεγίου Γυναικολόγων.

Διαβάστε επίσης: Ηλίας Τσάκος: Η ρομποτική τεχνολογία προσφέρει νέες λύσεις σε σύνθετα γυναικολογικά προβλήματα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως