Θεσσαλονίκη: Οι δηλώσεις Ιακώβου - Θεοτοκάτου - Δημητριάδη για τα νέα τους καθήκοντα

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Για τα νέα τους καθήκοντα και την επόμενη ημέρα από την έναρξη της θητείας τους μίλησαν στο Cityportal.gr τρεις αντιδήμαρχοι που ορίστηκαν από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα στο πλαίσιο του νέου σχήματος που ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας.

Από τα ξημερώματα στην Καθαριότητα ο Κ. Ιακώβου

Ο Κώστας Ιακώβου, ένας από τους δύο νέους αντιδημάρχους, μέχρι πρότινος εντεταλμένος σύμβουλος, υπεύθυνος για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και πρόεδρος του ΟΒΡΕΠΟΜ, αναλαμβάνει τώρα την αντιδημαρχία Καθαριότητας, και υπόσχεται να αλλάξει την εικόνα της πόλης. Μάλιστα όπως μας αποκάλυψε, από τις 5.30 τα ξημερώματα σήμερα βρέθηκε στο αμαξοστάσιο του στόλου οχημάτων καθαριότητας και στα ΣΜΑ θέλοντας να έχει άμεση εικόνα για τη δουλειά που γίνεται. «Η καθαριότητα είναι κορυφαία προτεραιότητα τόσο του δημάρχου όσο και του συνόλου της διοίκησης», τόνισε ο κ. Ιακώβου. Προχώρησα σε μια σύντομη πρώτη εποπτεία της κατάστασης ώστε να έχω καθαρή εικόνα για τον τομέα που αναλαμβάνω. Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή και θα συνεργάζομαι με όλους τους εργαζόμενους του δήμου», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ερ. Θεοτοκάτος: Όυτε μέτρο χωρίς πράσινο

Ο δεύτερος νέος αντιδήμαρχος είναι ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ο οποίος αναλαμβάνει το Περιβάλλον, καθώς και τα θέματα διαχείρισης των κοιμητηρίων. Προτεραιότητα που θέτει ο ίδιος, όπως μας δήλωσε, είναι να μην μείνει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο ανεκμετάλλευτο προκειμένου να φυτευτούν λουλούδια και δέντρα. «Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την πόλη μας, να την κάνουμε όμορφη με περισσότερο πράσινο», τόνισε ο κ. Θεοτοκάτος. Απαντώντας σε ερώτηση για τις περιπτώσεις καταπάτησης πρασίνου από ασυνείδητους, πρόσθεσε, ότι ο δήμος δεν μπορεί να είναι ανοιχτός σε παρανομίες και παραβατικές ενέργειες που δεν βοηθούν σε τίποτα.

Σ. Δημητριάδης: Αμείωτοι οι πόροι της Κοινωνικής Πολιτικής

Ο Σωκράτης Δημητριάδης, αφήνοντας πίσω του τον τομέα του Περιβάλλοντος αναλαμβάνει την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής. Αρχικά ευχαρίστησε τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε μέχρι τώρα για το περιβάλλον και δήλωσε έτοιμος να αναλάβει το δύσκολο έργο της κοινωνικής Πολιτικής. «Στις δυσκολίες πρέπει να είμαστε δίπλα στους πολίτες που μας έχουν ανάγκη. Πιστεύω ότι και η πολιτεία θα είναι δίπλα μας για να βοηθήσει στο έργο αυτό. Σίγουρα όμως έχουμε τον προϋπολογισμό του δήμου που για την Κοινωνική Πολιτική δεν μειώθηκε ούτε κατ’ ελάχιστον. Αυτό δείχνει και τη σημασία που δίνει στον εν λόγω τομέα ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας», τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως