οικιακή βοηθός κατάκλεβε τα σπίτια που ''φρόντιζε''

Θεσσαλονίκη: Οικιακή βοηθός «ξάφριζε» την εργοδότριά της - «τσέπωσε» 8.610 ευρώ

Η μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου οδήγησε στην εξιχνίαση (4) περιπτώσεων διακεκριμένων κλοπών, (9) περιπτώσεων κλοπών και (1) περίπτωση απόπειρας ληστείας, που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2021 – Απριλίου 2022 και για τις οποίες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες εννέα (9) άτομα συνολικά.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σχηματισμού δικογραφίας σε βάρος:

– 22χρονου ημεδαπού, ο οποίος από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, προέβησαν στην τέλεση τεσσάρων διακεκριμένων κλοπών από οικίες ηλικιωμένων αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

57χρονης ημεδαπής, η οποία εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός σε οικία 87χρονης ημεδαπής, αφαιρούσε την τραπεζικής της κάρτα και προέβαινε σε αναλήψεις χρηματικών ποσών συνολικού ύψους (8.610) ευρώ.

– 53χρονου αλλοδαπού, ο οποίος από κοινού με δύο συνεργούς του, μεσημβρινές ώρες την 25-12-2021 εισήλθαν σε τρία διαμερίσματα πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


27 Απριλίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως