Θεσσαλονίκη - Παπανικολάου: Γιατρός έχασε τις αισθήσεις της από την κούραση (BINTEO)

Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. Μια γιατρός δεν άντεξε την κούραση και λιποθύμησε

Ο διευθυντής της ΜΕΘ «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο OPEN υπογράμμισε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας. Η εξουθένωση των υγειονομικών ξεπερνάει τα όρια με το περιστατικό της χειρουργού που έχασε τις αισθήσεις της να επιβεβαιώνει τις άθλιες συνθήκες που περιέγραψε.

Άδειες δεν δίνονται και τα ρεπό είναι περιορισμένα. Το νοσοκομείο ασφυκτιά.

“Δεν είμαστε καλά. Να σας πω πώς τελειώνουμε. 50 εισαγωγές μέχρι πριν λίγο. Έχουν γεμίσει όλες οι απλές κλίνες στο νοσοκομείο μας. Μεγάλη προσέλευση, πολύ μεγάλη διασπορά.

Μια συνάδελφός μου έχασε τις αισθήσεις της και χρειάστηκε να την μεταφέρουμε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για πρώτες βοήθειες. Μεγάλη η εξουθένωση του προσωπικού και έξω από τα όρια.

Από την άλλη μεριά μεγάλη απογοήτευση που δεν βρίσκεται ένα κονδύλιο γι’ αυτούς τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Όχι μόνο για μας τους γιατρούς αλλά κυρίως για τους νοσηλευτές.

Η γυναίκα που έχασε τις αισθήσεις της δούλευε από το πρωί. Δεν έχουμε πολύ προσωπικό. Είναι χειρουργός. Κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε Τμήμα που δεν είναι του γνωστικού της αντικειμένου και παρ’ όλα αυτά το έκανε με αυταπάρνηση όπως κι’ άλλοι συνάδελφοί της.

Άδειες δεν δίνονται και τα ρεπό βγαίνουν με πολύ μεγάλη δυσκολία διότι δεν υπάρχει προσωπικό. Δίνουμε κάποια γιατί η εξουθένωση είναι τρομερή όμως η πίεση που νιώθουμε είναι μεγάλη”.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως