Αίθουσα δικαστηρίου

Θεσσαλονίκη: Παραδεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η προσφυγή της Γ. Μπίκα

Παραδεκτή, ως προς το τυπικό σκέλος του φακέλου της, κρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα. H 24χρονη είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν.

Η 25χρονη, σήμερα, καταγγέλλουσα είχε προσφύγει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ΕΔΔΑ, μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσής της (με διάταξη) από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχ. Ζήση που έκρινε ορθό το σκεπτικό του προηγούμενου βουλεύματος, με το οποίο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απήλλαξε της κατηγορίας τον 27χρονο εμπλεκόμενο στην υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό, το ΕΔΔΑ έκρινε σε πρώτο στάδιο «παραδεκτά» όλα τα κριτήρια της προσφυγής. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις διαδικασίες προσφυγής ενώπιον του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, προτού εξεταστεί η προσφυγή από το αρμόδιο δικαστικό σχηματισμό, θα πρέπει αυτή να κοινοποιηθεί στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ενημερωθεί για τις αιτιάσεις της καταγγέλλουσας και να τοποθετηθεί επί της επίδικης υπόθεσης, κάνοντας τις δικές της παρατηρήσεις.

Παρέχεται δε, προηγουμένως, η δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας (φιλικού διακανονισμού) μεταξύ των δύο πλευρών, προοπτική την οποία, η 25χρονη φαίνεται να απορρίπτει, επιθυμώντας την «ηθική δικαίωσή» της, όπως ανέφερε παλιότερα σε δηλώσεις της.

Η έκβαση της προσφυγής ενώπιον του ΕΔΔΑ (σε περίπτωση δικαίωσης το Δικαστήριο επιδικάζει αποζημίωση), δεν επηρεάζει ούτε ακυρώνει την αμετάκλητη απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως