Προβλήματα στη μεταφορά μαθητών σε σχολεία του δήμου Θέρμης

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το πρόσφατο διευκρινιστικό έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιβεβαιώνει στην ουσία τους φόβους και τις ανησυχίες των γονέων για τους όρους με τους οποίους γίνεται η μεταφορά των παιδιών. «Με τη νέα εγκύκλιο θα πρέπει να τοποθετηθούν καρεκλάκια μόνο στα καθίσματα που βρίσκονται πίσω από τον οδηγό και τον συνοδηγό εφόσον σε αυτά καθίσουν παιδιά που έχουν ύψος κάτω από 1,5 μέτρο και είναι κάτω από 36 κιλά» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία. Παράλληλα επισημαίνεται ότι το εν λόγω έγγραφο «προσαρμόζεται στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα στα τουριστικά λεωφορεία και κάνει εκπτώσεις στην ασφάλεια των παιδιών».

Σημειώνεται ότι μετά την έκδοση του διευκρινιστικού εγγράφου του Υπουργείου, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης γνωστοποίησε ότι ξεκινούν σήμερα κανονικά τα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών.Θεσσαλονίκη 14 Σεπτεμβρίου 2023     Κεντρική Φωτό αρχείου

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως