Θεσσαλονίκη: «Πάρε ένα βιβλίο, άφησε ένα βιβλίο» στην επέκταση Θέρμης (ΦΩΤΟ)

Μια ιδέα που σας παρατρύνουμε να «κλέψετε» από τους Συλλόγους «Επί – Κοινωνία Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης» και «Greek Eco Project»

H ιδέα «Πάρε ένα βιβλίο, άφησε ένα βιβλίο» συναντάται σε αρκετές αμερικανικές και ευρωπαϊκές γειτονιές. Στην Επέκταση της Θέρμης, οι Σύλλογοι «Επί – Κοινωνία Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης» και «Greek Eco Project», αποφάσισαν πρόσφατα να υλοποιήσουν αυτήν την ιδέα.
Το σκεπτικό είναι απλό: ένα βιβλίο που δεν το θέλουμε πια, μπορεί να δώσει χαρά σε κάποιον γείτονα και την ίδια στιγμή εμείς να βρούμε ένα βιβλίο που μας ενδιαφέρει και να το δανειστούμε.


Έτσι λοιπόν, μικρές ελεύθερες βιβλιοθήκες, τοποθετήθηκαν σε τέσσερα σημεία της Επέκτασης Θέρμης. Το περιεχόμενο των βιβλιοθηκών βασίζεται στη διάθεση ανταλλαγής των κατοίκων της περιοχής. Χωρίς καμία υποχρέωση εγγραφής ή συνδρομής, όλοι μπορούν να συμμετέχουν, απλά και μόνο αφήνοντας ένα άλλο βιβλίο στη θέση αυτού που παίρνουν.

Ο Σύλλογος Επί παροτρύνει τα μέλη του με το σύνθημα «Ανταλλάξτε βιβλία και αφήστε τα να ταξιδέψουν στη γειτονιά μας!». Οι μικρές βιβλιοθήκες είναι χειροποίητες και η κατασκευή τους έγινε από τα μέλη των δύο των Συλλόγων, με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι βιβλιοθήκες είναι τοποθετημένες σε υπαίθριους χώρους και για αυτόν το λόγο προβλέφθηκε μέχρι και η στεγανότητά τους.

Τρεις σημαντικοί χορηγοί συνέβαλλαν ώστε να καλυφθεί οικονομικά όλο το εγχείρημα.
Η εκκίνηση αυτής της πρωτοβουλίας έγινε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, σε μία δράση κατά την οποία κάτοικοι της περιοχής πρόσφεραν βιβλία, για να δημιουργηθεί το πρώτο απόθεμα των βιβλιοθηκών. Μικρά παιδιά έβαλαν τις τελευταίες πινελιές στη διακόσμηση των βιβλιοθηκών και συμμετείχαν σε φωτογραφικά παιχνίδια και εργαστήριο πινακίδων με περιβαλλοντικά μηνύματα.


Τώρα απομένει να αποδειχθεί ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους της ίδιας γειτονιάς, αναδεικνύοντας την αξία του δανεισμού και της βιβλιοφιλίας.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως