Κορωνοϊός: Στους 163 οι νεκροί – Κατέληξε 46χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την πτώση οροφής στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος»

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε για την πτώση τμήματος οροφής στο νοσοκομείο «’Αγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι ένας ειδικευόμενος γιατρός.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια της έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα: παραβίαση κανόνων οικοδομικής από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο στους κοιτώνες των γιατρών ενώ στο συγκεκριμένο τμήμα φαίνεται πως είχαν προηγηθεί κάποιες εργασίες που ολοκληρώθηκαν στα μέσα του προηγούμενου μήνα.

Η έρευνα, κατά πληροφορίες, στρέφεται κατά των υπευθύνων της κατασκευάστριας εταιρείας που ανέλαβε τις εργασίες. Στην παραγγελία του, ο εισαγγελέας ζητεί επίσης να προσκομιστούν η πραγματογνωμοσύνη και τα έγγραφα ανάθεσης – εκτέλεσης του έργου. Την προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να φέρει εις πέρας Πταισματοδίκης.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ο Άγιος Δημήτριος» για την πτώση της οροφής


Ελλάδα | Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως