Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ”Θεσσαλονίκη Μαζί”, Μαρία Αγαθαγγελίδου, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης 21/10, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Τον θάνατό της ανακοίνωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης αποχαιρετώντας έτσι τη φίλη και συντρόφισσά του.’

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Μηταφίδη

Μετά από πολύχρονη και γενναία μάχη με την επάρατη νόσο, μας αποχαιρέτησε τη νύχτα η αγαπημένη μας συντρόφισσα Μαρία Αγαθαγγελίδου, δημοτική σύμβουλος της “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ” και μέλος της ΟΜ Εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Γεννήθηκε στη Δράμα το 1946. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. και υπηρέτησε στη Δημόσια Εκπαίδευση. Ασχολήθηκε με το συνδικαλισμό και τον πολιτισμό στο χώρο του σχολείου και της πόλης.
Αποσπάστηκε στο ελληνικό σχολείο της Τρίπολης Λιβύης από το 1989 έως το 1994. Εκεί ξεκίνησε και την ιστορική έρευνα για τον Ελληνισμό της Β. Αφρικής που εξελίχτηκε σε διδακτορική διατριβή.
Από το 1998, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ασχολήθηκε με θέματα που συνδέουν το περιβάλλον με την τοπική ιστορία.
Από το 2002 έως το 2004 υπηρέτησε ως Συντονίστρια Εκπαίδευσης στα σχολεία ελληνικής γλώσσας της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Κ.-Δ. Μακεδονίας 1940-1974 και της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως