Πένθος τριαντάφυλλο

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Βαγγέλης Βασιλακάκης - Την Τετάρτη 27/9 η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, μετά από γενναία μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, ο διακεκριμένος καθηγητής Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Βασιλακάκης.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα  στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Την είδηση του θανάτου του, γνωστοποίησε ο αδελφός του, επίσης νομικός, Γεώργιος Βασιλακάκης με ένα συγκινητικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ευάγγελος Βασιλακάκης γεννήθηκε το 1956 στη Θεσσαλονίκη. Είχε μακρά διδακτική και ερευνητική δραστηριότητα στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο, το δικονομικό δίκαιο και την διαιτησία, καθώς και στο δίκαιο διεθνών συναλλαγών.

Ήταν Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου των Παρισίων (1984), μετά από προπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και LLM στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων.

Διετέλεσε Διαιτητής στο Διεθνές Εμπορικό Διαιτητικό Δικαστήριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ICAC), στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Διαιτητικού Κέντρου της Βιέννης (VIAC), στο Διαιτητικό Δικαστήριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Σλοβακίας (SCCI), στο Διεθνές Εμπορικό Διαιτητικό Δικαστήριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρουμανίας και και σε άλλες 4 θεσμικές διαιτησίες. Επίσης μιλούσε την αγγλική, τη γερμανική, τη γαλλική και την ισπανική γλώσσα.

Σε ψήφισμά της η Κοσμητεία της Νομικής χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα ως «νομικό σπάνιας κοπής, πανεπιστημιακό δάσκαλο μοναδικών ικανοτήτων, επαγγελματία απαράμιλλης σοβαρότητας, άνθρωπο με ξεχωριστή καλλιέργεια, αγαπημένο συνάδελφο και πριν απ’ όλα φίλο».

«Με ανείπωτη θλίψη, η Πανεπιστημιακή Κοινότητα και ο νομικός κόσμος της χώρας, αναζητούμε συντετριμμένοι τις σωστές λέξεις για να αποχαιρετήσουμε τον Βαγέλλη Βασιλακάκη, άρτι αφυπηρετήσαντα Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και λαμπρό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα. Η κοινότητα της Νομικής Σχολής δηλώνει βαθύτατα συγκινημένη, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του Βαγγέλη Βασιλακάκη και γνωστοποιεί ότι θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του.


Θεσσαλονίκη 25 Σεπτεμβρίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως