Πορεία στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Πορείες - συγκεντρώσεις 25/11

Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι η 25η Νοεμβρίου έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. 

Ειδικότερα,

Στις 08:30, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» θα συγκεντρωθούν έξω από το Δικαστήρια για τη δικαστική διαμάχη που υπάρχει με την ιδιοκτησία και τις απολύσεις.

Στις 18:00, στην πλ. Αριστοτέλους, οι Ενωμένοι Μακεδόνες θα συγκεντρωθούν κατά του θεσμού της black Friday, αντιπροτείνοντας την Γαλανόλευκη Παρασκευή.

Στις 18:00, στην Καμάρα, συλλογικότητες και αναρχικές ομάδες καλούν σε συγκέντρωση κατά της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας και υπέρ της γυναικείας χειραφέτησης.

Στις 19:00, στο άγαλμα Βενιζέλου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, συνελεύσεις γυναικών, φεμινιστικές ομάδες και οργανώσεις  καλούν σε μαζική συγκέντρωση για την εξάλειψη της Βίας ενάντια των Γυναικών. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

Σημείωση: Καθημερινά σας γνωστοποιούμε τις συγκεντρώσεις – πορείες – απεργίες που γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Οι δημοσιεύσεις στο cityportal.gr γίνονται σύμφωνα με τις προκηρύξεις – αφίσες – email ή αναρτήσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο ενημέρωσης των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης ώστε να ρυθμίσουν ανάλογα το πρόγραμμα τους.

Φωτογραφία αρχείου