Θεσσαλονίκη: Πρ. Ιατρικού Συλλόγου - Να προσφερθούν οι ιδιώτες γιατροί για να μην χρειαστεί επίταξη

«Υπήρξε μια προαναγγελία από τον Υπουργό για την επίταξη, προγενέστερα της επικοινωνίας του υπουργείου με τον Ιατρικό Σύλλογο. Αυτή την στιγμή έχουμε επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο προκειμένου να βρούμε γιατρούς σε εθελοντική βάση, όπως βρήκαμε στα προηγούμενα κύματα και δεν χρειάστηκε να γίνει επίταξη υπηρεσιών υγείας» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Νίτσας.

Η εργασία των ιδιωτικών γιατρών στο ΕΣΥ σε εθελοντική βάση, εξήγησε ο κ. Νίτσας, πρακτικά σημαίνει ότι θα απασχοληθούν στο ΕΣΥ με συνθήκες ιδιωτικού τομέα, δηλαδή με μπλοκ αποδείξεων και με αποζημίωση που έχει οριστεί και είναι ίδια με τις προηγούμενες φορές.

«Όπως και την προηγούμενη φορά θα καλύψουμε με συμβόλαιο αστικής ευθύνης όλους τους ιδιώτες συναδέλφους που θα πάνε στο ΕΣΥ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να αποφύγουμε την επίταξη υπηρεσιών, γιατί είναι η τελευταία δυνατότητα που διαθέτει η κοινωνία προκειμένου να μην μείνουν στα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς. Οι επόμενες 2-3 μέρες θα δείξουν αν έχουμε προσφορά συναδέλφων ή αν θα χρειαστεί το υπουργείο να προβεί στην επίταξη. Ήδη στείλαμε το μήνυμα με sms και email στους γιατρούς και αυτή την στιγμή περιμένουμε να μας απαντήσουν».

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως