Θεσσαλονίκη: Πρόλαβαν την φωτιά στο Σέιχ-Σου

Θεσσαλονίκη: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία πρόλαβε την φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ξερά χόρτα στο Σέιχ Σου, κοντά στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Πέντε οχήματα με 12 πυροσβέστες ενήργησαν γρήγορα κι αποτελεσματικά κι έσβησαν τις εστίες πριν επεκταθούν.

Στο μεταξύ, η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου το μεσημέρι, ανακοίνωσε την παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας για αύριο (Τρίτη 22/8/2023) και μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.

Η απαγόρευση αφορά στο περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης, στις δασικές εκτάσεις Ωραιοκάστρου, Πυλαίας – Χορτιάτη και Θέρμης λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρεται στην απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων στο τμήμα του Περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης (Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης Πανοράματος-Χορτιάτη. Στην δασική έκταση Ωραιοκάστρου (Δασόκτημα Ωραιοκάστρου)στο Δασόκτημα Πανοράματος (από ΧΔΑ Πλατανάκια μέχρι το Σκοπευτήριο)την δασική περιοχή Θέρμης και συγκεκριμένα πλησίον του Περιβαλλοντικού Πάρκου και του Δασοκτήματος Ισενλί.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των Αρχών, να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης και να είναι σε επαγρύπνηση.


Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 / φωτογραφία Depositphotos

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως