Site icon Cityportal.gr

Θεσσαλονίκη: Πρώτο βραβείο για μαθητές του πειραματικού λυκείου ΠΑΜΑΚ

Με την «έξυπνη βρύση» (Flow on) που καταπολεμά τη σπατάλη νερού και τη μετάδοση μικροβίων διακρίθηκαν με το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021» του Junior Achievement Greece, οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πλέον, τα παιδιά θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό JA Europe Company of the YearCompetition 2021. Στον Διαγωνισμό συμμετέχουν 40 Ευρωπαϊκές χώρες και θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου με έδρα το Junior Achievement Λιθουανίας.

Το καινοτόμο εξάρτημα που δημιούργησαν εφαρμόζει στις απλές βρύσες εξωτερικών χώρων και τις μετατρέπει σε «έξυπνες» που ανοιγοκλείνουν ανέπαφα και αυτόματα.

Το εξάρτημα «Flow On» μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε σχολεία, πάρκα, άλλους δημόσιους χώρους αλλά και κήπους σπιτιών πετυχαίνοντας σημαντική εξοικονόμηση νερού και ιδανικές συνθήκες υγιεινής.
To 1ο βραβείο απένειμε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ευχήθηκε στη νικήτρια ομάδα καλή επιτυχία.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Σε αυτόιν Διαγωνίστηκαν οι 10 καλύτερες μαθητικές «start up» της χρονιάς.

 

Exit mobile version