Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Ψήστης δήλωνε υπάλληλος της ΕΥΠ και... έταζε θέσεις

55χρονος ψήστης από τη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε, επειδή έταζε θέσεις λόγω της ιδιότητάς του. Ο ίδιος δήλωνε υπάλληλος της ΕΥΠ. Εξαπάτησε δέκα ανθρώπους. Τους είχε τάξει πολυτελή αυτοκίνητα από τον ΟΔΔΥ, γιατί, όπως έλεγε, είχε τα μέσα, εκμεταλλευόμενος αυτή του την ιδιότητα.

Η απάτη αποκαλύφθηκε και ο ψήστης που διέδιδε πως εργάζεται για την ΕΥΠ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε δύο χρόνια φυλάκιση, με αναστολή, για χρήση πλαστού εγγράφου, κατ’ εξακολούθηση.

Αναλυτικότερα, προσποιούμενος τον υπάλληλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο συγκεκριμένος άνδρας έταζε δουλειά στην «Υπηρεσία» του σε ανυποψίαστα θύματα προσκομίζοντας πλαστά έγγραφα που δήθεν βεβαίωναν την πρόσληψή τους.  Επικαλούμενος την ίδια ιδιότητα, ο ίδιος, σύμφωνα με καταγγελίες θυμάτων, υποσχόταν να μεσολαβήσει έναντι χρηματικής αμοιβής για την απόκτηση αυτοκινήτων, σε ελκυστικές τιμές, μέσω των δημοπρασιών που διενεργεί ο ΟΔΔΥ. Το σκέλος της φερόμενης απάτης με τα αυτοκίνητα, πάντως, δεν έφτασε στο ακροατήριο, επειδή οι σε βάρος του εγκλήσεις υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα. Από την παράνομη δράση του, ο δήθεν ψήστης κατάφερε να αποσπάσει 300.000 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες.


Θεσσαλονίκη 21 Σεπτεμβρίου 2023       Πηγή ΕΡΤ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως