Θεσσαλονίκη: Πτώση δέντρου στη Ροτόντα (ΦΩΤΟ)

Πτώση δέντρου σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου περί τις 14.00, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Ροτόντα, μπροστά από τον Ναό του Αγίου Γεωργίου, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, άγιο είχε περαστικός και νεαρή κοπέλα που διέσχισε τον πεζόδρομο που οδηγεί στην Καμάρα, μόλις λίγα δευτερόλεπτα από την πτώση. Μάλιστα μια νεαρή γυναίκα ”ένοιωσε” τα κλαδιά του δέντρου να πέφτουν πάνω της αφού μόλις είχε περάσει από το σημείο. Σημειώνεται ότι ο πεζόδρομος έξω από τον ναό Αγ. Γεωργίου περιοχή Ροτόντα, είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης με κίνηση όλες τις ώρες της ημέρας.

Τι προβλέπει η νομοθεσία

Σύμφωνα με το νόμο, είναι υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να φροντίζει τους δρόμους, να φροντίζει το οδικό δίκτυο και μέσα στη συντήρηση του οδικού δικτύου είναι και η κοπή των δέντρων η αποκλάδωση, η συντήρηση των επικίνδυνων δέντρων που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού δικτύου ώστε να αποτραπεί η πτώση τους και να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση πεζών και αυτοκινήτων.
Ο δήμος είναι υπεύθυνος και για τα δέντρα που εξέρχονται της ιδιοκτησίας κάποιου και παρεμποδίζουν την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων. Για τους περισσότερους δρόμους την ευθύνη την έχουν οι δήμοι, υπάρχουν και κάποιοι μεγάλοι δρόμοι που η ευθύνη τους ανήκει στην Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι οι πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, έχουν γίνει συχνό φαινόμενο τον τελευταίο καιρό

Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Πρώση δέντρου στη Ροτόντα


 

Θεσσαλονίκη 19 Ιανουαρίου 2023