Θεσσαλονίκη: Σε απεργία πείνας Κύπριοι φοιτητές έξω από το τουρκικό προξενείο

Τριήμερη απεργία πείνας πραγματοποιούν Κύπριοι φοιτητές  έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την 38η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Φοιτητές της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών (Π.Ε.Ο.Φ) Θεσσαλονίκης έχουν εγκατασταθεί έξω από το τουρκικό προξενείο, όπου έχουν αναρτήσει πανό με διάφορα συνθήματα όπως «Δε γίνεται φιλία ελληνοτουρκική ενόσω συνεχίζεται στην Κύπρο η κατοχή», «έστιν ουν Ελλάς η Κύπρος», «Το ψευδοκράτος σας η μισή μας πατρίδα» κτλ.

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει η Π.Ε.Ο.Φ σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, πανό  βρίσκονται και σε λοιπά κεντρικά σημεία της πόλης.

“Οι καθιερωμένες αντικατοχικές μας εκδηλώσεις ξεκίνησαν για ακόμα μια χρονιά, με ανάρτηση πανό σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας, να υπενθυμίσουμε στον Ελληνισμό τη συνέχιση της παράνομης κατοχής της Κύπρου από την Τουρκία, με αφορμή την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1983.
Τριάντα οκτώ χρόνια μετά, οι αυτόνομοι φοιτητές της παράταξής μας, συνεχίζουν να αντιστέκονται, μέχρι την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, που θα επέλθει με την πραγματική Απελευθέρωση της πατρίδας μας. Η ανάρτηση πανό πραγματοποιείται, με σκοπό τη μετάδοση του μηνύματος του συνεχιζόμενου αγώνα της Ελευθερίας της κατεχόμενης μας πατρίδας.
ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ – Η ΜΙΣΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ”

 Τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, η συμβολική απεργία πείνας θα τερματιστεί και θα ακολουθήσει διαδικτυακή εκδήλωση στις 18:00, με ομιλητή τον Αντιστράτηγο ε.α και πρόεδρο του ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, κ. Ιωάννη Μπαλτζώη.

Ακολούθως, στις 19:30 θα ακολουθήσει η αντικατοχική πορεία καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, με σημείο προσυγκέντρωσης τη διασταύρωση Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας, από όπου θα πορευθεί προς το τουρκικό προξενείο.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως