«KALAMARIA Thessaloniki Sea More»: Η Καλαμαριά εντυπωσίασε με το όραμά της

Φυσική ομορφιά, ιστορία και άνθρωποι. Οι τρεις άξονες στους οποίους στηρίζεται το επιχειρησιακό σχέδιο της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Καλαμαριάς, «THESSALONIKI SEA MORE» το οποίο παρουσιάστηκε χθες (Tρίτη 22 Ιουνίου) στην πρώτη, μετά covid, εκδήλωση, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Εκδήλωση παρουσίασης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Καλαμαριάς

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, υποδέχτηκε στον χώρο του θερινού κινηματογράφου cine Αύρα, την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, τον Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού, Βούλα Πατουλίδου, τον Τομεάρχη Τουρισμού, Αλέξανδρο Θάνο, Βουλευτές, Δημάρχους, Προξένους και φορείς της πόλης.

Κατά την ομιλία του ο κ. Δαρδαμανέλης, παρομοίασε το τουριστικό εγχείρημα της Καλαμαριάς, σαν ένα παιδί που κάνει τα πρώτα του βήματα και ζήτησε τη στήριξη όλων, ώστε να «περπατήσει» και να πάει μπροστά.

«Η Καλαμαριά δεν είναι στο μηδέν. Αισθάνομαι όπως ο πατέρας που έχει ένα παιδάκι 11 μηνών που κάνει τα πρώτα του βήματα, οργανωμένα, όχι άναρχα όπως είχαμε συνηθίσει στηριζόμενοι πάντα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου μας, που δεν είναι άλλα από τις φυσικές ομορφιές, τους ωραίους ανθρώπους και τον πολιτισμό μας», τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Εξήρε μάλιστα τη συνεργασία που είχαν όλα μέλη της επιτροπής εξωστρέφειας, προερχόμενα από διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις, αποδεικνύοντας έτσι ότι με τη συνεργασία ένας τόπος μπορεί να γνωρίσει την ανάπτυξη.

Στολίδι της Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε την Καλαμαριά η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και είπε χαρακτηριστικά: «Δίνετε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Η σημερινή μέρα με την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου που υιοθετεί πλέον ο Δήμος Καλαμαριάς για την Τουριστική προβολή της περιοχής, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής τόσο για την Καλαμαριά, όσο και για ολόκληρη την Μακεδονία».

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης τάχθηκε στο πλευρό του Δήμου Καλαμαριάς δηλώνοντας: «Η Καλαμαριά έχει τα προσόντα να βγει μπροστά ως ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός. Τόσο στον στόχο που έχετε τάξει, όσο και στις επιμέρους προσπάθειές σας θα είμαι και θα είμαστε δίπλα σας να είστε σίγουροι γι’ αυτό».

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην εκδήλωση παρουσίασης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Καλαμαριάς:

Μετά από το δύσκολο χρόνο της υγειονομικής απειλής και της συνακόλουθης οικονομικής καθήλωσης, η χώρα μπαίνει σε μια νέα περίοδο δυναμικής ανάπτυξης και κοινωνικής ανάτασης. Έχουμε τώρα τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες και να βάλουμε σε εθνικό, αλλά και τοπικό επίπεδο νέους στόχους. Αυτό κάνει η Καλαμαριά και οι κάτοικοί της μπορούν να είναι βέβαιοι πως είμαστε δίπλα τους.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να πράξει ό,τι είναι δυνατό για να ανακτήσει, αλλά και να βελτιώσει η χώρα μας τη θέση της στη βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό. Με διαρκή διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος, των τουριστικών προορισμών, της τουριστικής σεζόν. Στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς του Τουρισμού της Μακεδονίας και της Θράκης. Και βέβαια αναπτύσσουμε κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που προκαλεί η πανδημία. Θέτοντας, πάνω από όλα, την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών, όσο και των συμπολιτών μας. Και ακούγοντας ταυτόχρονα τα αιτήματα επιχειρηματιών και εργαζόμενων του κλάδου.

Η Καλαμαριά έχει τα προσόντα να βγει μπροστά ως ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός. Διαθέτει παραλιακό μέτωπο, χώρους που μπορούν να αξιοποιηθούν, χώρους που, ήδη, έχουν αξιοποιηθεί κατάλληλα όπως το Ιστορικό Αρχείο. Είναι ήδη γαστρονομικός προορισμός, αλλά και προορισμός διασκέδασης. Έχει καθιερώσει πολιτιστικά δρώμενα, και μπορεί να βελτιώσει τις αθλητικές και ναυταθλητικές της εγκαταστάσεις. Τόσο στο στόχο που έχετε τάξει, όσο και στις επιμέρους προσπάθειές σας, θα είμαι, θα είμαστε δίπλα σας.

Τη στήριξή τους στο επιχειρησιακό σχέδιο τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Καλαμαριάς, δήλωσαν με τις ομιλίες τους η κ. Πατουλίδου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων την καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Καλαμαριάς, ο κ. Θάνος και η κ. Καραγιάννη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την αναλυτική παρουσίαση του νέου αυτού εγχειρήματος το οποίο ανέδειξε εν ολίγοις τους τουριστικούς πόρους του Δήμου, την οργάνωση της επιχειρησιακής ικανότητας της Επιτροπής Τουρισμού, η οποία από κοινού με το τμήμα τουρισμού του Δήμου, μπορούν να συνθέσουν τον νέο Οργανισμό Τουρισμού της Πόλης, τις στρατηγικές συνεργασίες και δράσεις της επόμενης μέρας, καθώς και την παρουσίαση του τουριστικού σήματος, λογοτύπου και βασικού μηνύματος, της Καλαμαριάς ανέλαβαν ο κ. Νίκος Σαπουντζής της Tourism Plus και ο κ. Χρήστος Χέλμης της Colibri.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως