12.7 C
Thessaloniki
13.9 C
Athens

Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής «Meta χαρακτήρας»

Σεμινάριo δημιουργικής γραφής με τίτλο “Χαρακτήρας Παντού” και εργαστήριο διά ζώσης, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, μετά μία πετυχημένη πορεία κατά τη διάρκεια της καραντίνας ως webinar.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε επανειλημμένα ως webinar την περίοδο του εγκλεισμού και είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Στα σεμινάρια δημιουργικής γραφής με θέμα «Ο Χαρακτήρας Παντού» ανακαλύπτετε τρόπους για να γράφετε με πηγή τον χαρακτήρα που συνηθίζουμε να αποκαλούμε ‘εαυτό’. Μέσα από ασκήσεις δημιουργικής γραφής και διαδραστικές τεχνικές, στόχος είναι η διεύρυνση της οπτικής του συγγραφέα.

Οι αισθήσεις μας τροφοδοτούν συνεχώς τον εγκέφαλο με πληροφορίες. Ο εγκέφαλος, με την σειρά του, για να καταλάβει την πληροφορία, φτιάχνει ιστορίες. Όλες οι νοητικές διεργασίες μας είναι ιστορίες. Οι έννοιες ‘άνθρωπος’ και ‘ιστορίες’ είναι δηλαδή άρρηκτα συνδεδεμένες.

Το σεμινάριο είναι αυτοτελές αλλά, ταυτόχρονα, το πρώτο μέρος του εργαστηρίου συνεχίζει κάτω από την ίδια θεματική ομπρέλα.

Ποια τα οφέλη από την παρακολούθηση του σεμιναρίου

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να κατασκευάζουν και πώς να …γκρεμίζουν χαρακτήρες. Μαθαίνουν να διαβάζουν τον εαυτό τους ως χαρακτήρα και να εντοπίζουν τον πραγματικό εαυτό των χαρακτήρων που θέλουν να κατασκευάσουν.
Επιπρόσθετα, εξοικειώνονται νοητικά (και κιναισθητικά για όσες και όσους το επιθυμούν)με τον έμφυτο μηχανισμό αφήγησης. Ακόμα, μαθαίνουν την τέχνη της εποικοδομητικής κριτικής.
Παρακολουθώντας το σεμινάριο αποκτούν μάλιστα ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της συγγραφικής ζωής, έναν κύκλο δημιουργών. Τον κύκλο συστήνουν οι εμπνευστές των σεμιναρίων έτσι ώστε να τον διαχειρίζονται οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στην πορεία.

“Αν πούμε ότι το αυτόνομο σεμινάριο μοιάζει μονοήμερη εκδρομή, το εργαστήριο διάρκειας 20 διδακτικών ωρών γίνεται εμπειρία κρουαζιέρας”. Πάρτε μια γεύση από τον διάλογο της Στέλλας και του Μάνου (της Εισηγήτριας και του Υπεύθυνου Εκπαιδευτικού Υλικού) για τον “Meta χαρακτήρα” στο βίντεο:

Εισηγήτρια

Η Στέλλα Τενεκετζή γράφει διηγήματα και ποιήματα, ερευνά την concrete poetry και τον δημόσιο λόγο.  Κείμενά της δημοσιεύονται κατ’ εξακολούθηση σε λογοτεχνικά περιοδικά από το 2015.
Η συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Του Επαγγέλματός της» είναι το πρώτο της βιβλίο (εκδ. Απόπειρα, 2019). Έχει ασχοληθεί με την οργάνωση εκδηλώσεων και τη θεατρική παραγωγή. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε διεθνή φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας. Συνεργάστηκε εκτεταμένα με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό φορέα,  με Ιδρύματα και Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς. Σπούδασε Αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Μέσα από το project«2016 Πρωτοσέλιδα» μελετάει τον τρόπο που σχετιζόμαστε με το καθημερινό μας (λεκτικό) περιβάλλον.

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικού Υλικού

Ο Μάνος Αποστολίδης είναι υποψήφιος διδάκτορας Δημιουργικής Γραφής (Dundee, Scotland) και κάτοχος αντίστοιχου μεταπτυχιακού τίτλου (ΠΔΜ).
Σπούδασε Φαρμακευτική(ΑΠΘ) κι εργάζεται σε κοινωνικό φαρμακείο. Έχει δημοσιεύσει σε λογοτεχνικές ανθολογίες, ιστοσελίδες και περιοδικά, έχει διακριθεί με πρώτη θέση σε διαγωνισμό διηγήματος και σε διαγωνισμό ποίησης, έχει δημοσιεύσει μεταφράσεις (πιο πρόσφατητο δοκίμιο του Ντ. Φ. Γουάλας).Η διατριβή του, όπως κι οι σπουδές του, είναι διεπιστημονική· συνδυάζει την θεωρία λογοτεχνίας με τις νευροεπιστήμεςστην εξέταση της αφηγηματικής φύσης του εαυτού.

Info

Πολυχώρος “Ο Κήπος”, Γλάδστωνος  9, Θεσσαλονίκη
Αυτοτελές Σεμινάριο: Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου από 6.00 μ.μ.- 10.00 μ. μ., Διάρκεια: 4 ώρες
Εργαστήριο: Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου από τις 8.00 – 10.30 μ.μ. (ανοιχτή παρουσίαση), Διάρκεια: 20 ώρες
Κόστος συμμετοχή σεμιναρίου: 40,00 ευρώ, earlybird: μέχρι 31 Οκτωβρίου, 29,00 ευρώ
Κόστος συμμετοχής εργαστηρίου: 130, 00 ευρώ (100,00 ευρώ εάν έχει προηγηθεί η παρακολούθηση του Σεμιναρίου)
Το κόστος συμμετοχής του πρώτου συμπυκνωμένου μαθήματος αφαιρείται στην περίπτωση που οι συμμετέχοντες παρακολουθήσουν το δίμηνο εργαστήρι.

Πληροφορίες Εγγραφής:https://kipos-seminaria.gr/el/seminars/seminario-dimioyrgikis-grafis-o-xaraktiras-pantoy/
Πληροφορίες για το σεμινάριο στις ιστοσελίδες: https://www.facebook.com/kipos.seminaria & https://www.facebook.com/electrasocialcompany
Tηλέφωνα επικοινωνίας 2313078962, 6940877025,
Οργάνωση Σεμιναρίου Electra social company

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως

City ΕΞΟΔΟΣ

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
few clouds
12.7 ° C
14 °
10.1 °
86 %
0.5kmh
20 %
Πε
19 °
Πα
20 °
Σα
21 °
Κυ
17 °
Δε
15 °