Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Sold out η εστίαση για την Τσικνοπέμπτη

Ξεχάστε το τραπέζι της τελευταίας στιγμής όσοι θέλετε να «τσικνίσετε» την Πέμπτη και δεν έχετε κάνει ήδη κράτηση σε μαγαζί. Η εστίαση πανηγυρίζει και δικαίως βέβαια, καθώς οι επαγγελματίες θα δουν γεμάτα ταμεία για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια σχεδόν.

Η φετινή Τσικνοπέμπτη είναι μέρα ορόσημο για ταβέρνες, ψησταριές, εστιατόρια και καφέ-μπαρ, που θα εντάξουν στο μενού τους κρεατομεζέδες για να κεράσουν με το ποτό. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο προσπαθούν να δημιουργήσουν και την κατάλληλη ατμόσφαιρα στολίζοντας τα μαγαζιά, προσλαμβάνοντας ορχήστρα, ντύνοντας το προσωπικό με αποκριάτικες στολές.

Επιτροπίδης: Ο κόσμος θα βγει να διασκεδάσει

«Έχουμε προκρατήσεις μέρες τώρα. Ο κόσμος θα βγει να διασκεδάσει», τονίζει μιλώντας στο Cityportal ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Επιτροπίδης. Όπως εξηγεί ο ίδιος, το κόστος για μια παρέα που θα βγει σε εστιατόριο για φαγητό είναι προσιτό αν διαιρεθεί ανά άτομο και συχνά δεν ξεπερνά τα 15-20 ευρώ. Ωστόσο, ο κ. Επιτροπίδης δηλώνει επιφυλακτικός, για το αν αυτή θα είναι η εικόνα της εστίασης στο εξής και παρά τη χαλάρωση των μέτρων, λόγω οικονομικής δυσχέρειας των πολιτών. «Είχαμε δέκα χρόνια κρίση, ήρθε η υγειονομική κρίση και τώρα μας χτυπά η ενεργειακή κρίση. Όλοι ανεξαιρέτως δυσκολεύονται με τους λογαριασμούς ρεύματος. Ακόμη και εμείς στα μαγαζιά μας. Δεν γίνεται να πληρώνεις 1700 ευρώ ενώ πλήρωνες 700 π.χ.», τονίζει.

«Δεν υπάρχει τραπέζι ούτε για δείγμα»

Από τα περισσότερα καταστήματα εστίασης που επικοινωνήσαμε πήραμε την ίδια απάντηση: «Είμαστε κλεισμένοι. Δεν υπάρχει ελεύθερο τραπέζι». Κι αυτό, κυρίως για βραδινές ώρες, ενώ το γλέντι σε πολλά μαγαζιά «ανάβει» από νωρίς το μεσημέρι.
Από το «Χαρούπι» στα Λαδάδικα ο κ. Μανώλης Παπουτσάκης εκτίμησε ότι η Τσικνοπέμπτη θα είναι μια μέρα με αρκετή κίνηση. «Εμείς περιμένουμε τον κόσμο τηρώντας πάντα τα μέτρα λόγω κορωνοϊού», τόνισε. Ένας άλλος ιδιοκτήτης καταστήματος στα Λαδάδικα, ο κ. Χρήστος Σιάφας από το Παλάτι, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι τα μαγαζιά θα είναι γεμάτα. Όπως είπε, ο Γενάρης ήταν άσχημος μήνας για την εστίαση, αλλά η μερική άρση των μέτρων διόρθωσε την κατάσταση. «Εμείς είμαστε ρεζερβέ σε όλα τα τραπέζια μας, ετοιμάσαμε ένα ειδικό μενού για τη μέρα και θα έχουμε ζωντανή μουσική», σημείωσε. Με ψήσιμο και DJ για ξεχωριστή μουσική περιμένει τους πελάτες του και ο κ. Γιώργος Μασλαρινός, από τα «Τέσσερα Πιπέρια» στην Τούμπα. Το κατάστημα της Διογένους έχει σχεδόν κλείσει για Τσικνοπέμπτη και ο ιδιοκτήτης του είναι έτοιμος να… σηκώσει τα μανίκια για να εξυπηρετήσει τον κόσμο. Ο Φεβρουάριος όπως μας είπε ο κ. Μασλαρινός ήταν οριακά καλύτερος μήνας από τον Ιανουάριο. Τέλος, ο κ. Νίκος Καρανίδης από τη «Σουρτούκω» στο κέντρο της πόλης μας είπε ότι εδώ και δυο βδομάδες γίνονται κρατήσεις σε τραπέζια και σήμερα πλέον δεν υπάρχει ελεύθερο ούτε ένα. «Στολίσαμε το μαγαζί και θα ντυθούμε με αποκριάτικες στολές για να είμαστε στο πνεύμα της μέρας. Πιστεύω πως και μετά τη Τσικνοπέμπτη, αν ο καιρός βελτιωθεί θα έχουμε κι εμείς κίνηση. Ο κόσμος θα βγει», εκτίμησε ο κ. Καρανίδης.

#Τσικνοπέμπτη #εστίαση  #Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε