Θεσσαλονίκη: «Στη φάκα» πρ. δημοτικός υπάλληλος που έταζε δουλειές με το ...αζημίωτο

Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ

Ο συλληφθείς προσέγγιζε άτομα με τα οποία αφού σύναπτε σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους, αποσπούσε χρηματικά ποσά με διάφορους τρόπους δράσης

Στη σύλληψη 70χρονου ημεδαπού – διωκόμενου στην περιοχή της Καλαμαριάς, προχώρησαν μεσημβρινές ώρες χθες (10-01-2022), έπειτα από μεθοδική έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε μία απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή τετελεσμένων και σε απόπειρα από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, πράξεις που τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη από το 2004 έως το 2014.

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος, εργαζόμενος ως δημοτικός υπάλληλος και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη εργασίας άνεργων ατόμων, έταζε την πρόσληψή τους σε υποτιθέμενη προκήρυξη του Δήμου στον οποίο εργαζόταν, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά, ζητώντας τους επιπλέον δικαιολογητικά και πιστοποιητικά.

Επίσης, παρουσιάζονταν ως διαμεσολαβητής για τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων σχετικών με άδειες ικανότητας οδήγησης, χωρίς να προβαίνει σε καμία ενέργεια μετά την παραλαβή των χρημάτων.

Τέλος, πείθοντας τα θύματά του σε σύναψη δανείου με σκοπό υποτιθέμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί τους, αποσπούσε τα χρήματα του δανείου.

Από την παράνομη δραστηριότητά του, αποκόμισε το συνολικό χρηματικό ποσό των 47.657 ευρώ, από 13 παθόντες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως